Klaus Iohannis, hotărât: Rămân preşedinte al PNL şi candidat la prezidenţiale

| 09 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că rămâne candidat la prezidenţiale şi preşedinte al partidului, iar decizia instanţei de luni privind statutul PNL produce doar o problemă birocratică.

''Nu afectează absolut deloc. Este în primă instanţă şi chiar şi aşa trebuie să vedem un pic ce s-a decis acolo. Au fost înaintate, spre validare, instanţei modificările la statut, documentele congresului extraordinar şi documentele congresului ordinar. În ce priveşte documentele congresului extraordinar şi a celui ordinar, deci inclusiv alegerea mea şi a conducerii PNL, nu au fost obiecţiuni şi ele au fost acceptate ca atare'', a susţinut Iohannis. 

Acesta a adăugat că este preşedintele PNL în continuare.

''Instanţa nu a acceptat în integralitate modificările din statut care au fost aduse, dar asta este o problemă birocratică, o problemă care nu afectează în niciun fel modul în care acţionăm noi sau faptul că sunt preşedintele PNL în continuare. În momentul în care vom primi motivarea instanţei vom vedea foarte exact despre ce articole este vorba, vom discuta în conducerea vechiului PNL cum procedăm. Probabil vom contesta, vom apela decizia instanţei în punctele care credem noi că ne sunt nefavorabile'', a afirmat Klaus Iohannis.

CITESTE SI Viteazul Iohannis, alt conducător prea mare pentru Constituția unei țări atât de neînsemnate


Liderul PNL a precizat că rămâne candidat la prezidenţiale ''probabil spre supărarea unor contracandidaţi''.

''Pot să vă asigur că aceasta este o procedură judiciară care nu are niciun fel de urmări practice pentru modul în care acţionăm acum, nu are nicio influenţă asupra statutului meu de preşedinte PNL, nu are nicio influenţă asupra procesului de fuziune PNL-PDL şi nu are absolut nicio influenţă, probabil spre supărarea unor contracandidaţi, asupra faptului că sunt în continuare candidatul desemnat pentru prezidenţiale'', a precizat Iohannis.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a efectuat, marţi, o vizită în Târgovişte, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, şi s-a întâlnit, la Casa Sindicatelor din municipiu, cu membri şi simpatizanţi ai partidului. 

Tribunalul Bucureşti a respins luni cererea PNL de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului în baza cărora Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al acestei formaţiuni politice.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

La congresul din 28 iunie, Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al PNL, el primind o derogare de vechime din partea Delegaţiei Permanente a partidului.

După congres, PNL a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de înregistrare a modificărilor aduse statutului, însă solicitarea a fost respinsă de către instanţă.

Candidatura lui Iohannis a fost contestată şi de membri ai PNL, printre care şi primarul din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău. Acesta susţinea că Iohannis a convocat în mod ilegal congresul PNL şi a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deşi potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ