Klaus Iohannis: Rezultatul negocierii pe Brexit trebuie să reflecte prezervarea drepturilor lucrătorilor români

| 31 aug, 13:44

Rezultatul negocierii pe Brexit trebuie să reflecte ''pe deplin prezervarea drepturilor şi libertăţilor lucrătorilor români", a declarat miercuri Klaus Iohannis la Cotroceni, la întâlnirea cu diplomaţii români.

"Vă adresez, totodată, rugămintea să finalizaţi cât mai curând detaliile mandatului cu care România va aborda negocierile pe Brexit", le-a spus şeful statului. 

El le-a sugerat diplomaţilor români implicaţi în acest proces să aibă în vedere interesul pentru "un parteneriat cât mai strâns cu Marea Britanie, consolidarea cooperării strategice cu Londra fiind importantă pentru România şi pentru securitatea europeană". 

"În acelaşi timp, rezultatul negocierii trebuie să reflecte pe deplin prezervarea drepturilor şi libertăţilor lucrătorilor români", a nuanţat şeful statului. 

Tot în contextul Brexit, Iohannis a vorbit şi despre pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. 

"Nu avem timp de pierdut, mai ales că perioada derulării preşedinţiei române a fost devansată, din cauza Brexit-ului, pentru primul semestru din 2019. (...) Vă rog să pregătiţi, în cel mai scurt timp, un plan de acţiune coerent şi consistent, cu un calendar şi responsabilităţi clare, atât pe palier logistic, cât şi pe nivel politic, astfel încât să putem să avem un mandat de succes", a adăugat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ