Klaus Iohannis: România va căuta alte oportunități pentru consolidarea independenței energetice

| 15 ian, 21:16

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat cu privire la proiectul South Stream, că România va căuta alte oportunități pentru consolidarea independenței energetice și interconectarea la sistemele energetice europene.

Klaus Iohannis a arătat că tema South Stream nu a fost abordată în discuțiile pe care le-a avut cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adăugând că acesta este "un subiect care nu s-a închis acum, ci mai demult".

"Independența energetică a României este una dintre preocupările mele și România va căuta alte oportunități pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independenței energetice, pe de-o parte, și de interconectare la sistemele energetice europene, pe de altă parte", a spus Iohannis la conferința comună cu președintele CE.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la Bruxelles: Cel mai important obiectiv al mandatului meu este europenizarea completă a ţării

Președintele Klaus Iohannis efectuează joi și vineri o vizită oficială la Bruxelles. El a avut joi întâlniri cu șefii Consiliului European și Comisiei Europene, urmând ca vineri să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Luna trecută, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, urmând în schimb să construiască un gazoduct spre Turcia.

'Proiectul South Stream este închis. Conducta Turkish Stream este singura rută prin care 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești, care în prezent sunt livrate via Ucraina, pot fi furnizate. Nu există alte variante. Partenerii noștri europeni au fost informați de acest lucru, iar sarcina lor este acum să pună la punct infrastructurile necesare de la granița dintre Turcia și Grecia', a precizat Alexei Miller, directorul grupului rus Gazprom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ