Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vicepreședintele SUA Joe Biden. Ce a spus al doilea om din SUA despre combaterea corupției

| 28 sep, 21:05

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Washington, cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. Klaus Iohannis a declarat că vicepreședintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat mulțumirea față de modul în care merg lucrurile în România în privința combaterii corupției.

Update. "Am discutat despre situația din România. Vicepreședintele Biden și-a exprimat mulțumirea față de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupției, încrederea în continuarea acestui demers", a spus șeful statului, la Ambasada României în SUA.

El a spus că discuțiile au vizat și Parteneriatul strategic dintre România și SUA, cei doi oficiali convenind să se lucreze mai mult și pe partea economică a acestuia.

"În primul rând am discutat despre Parteneriatul strategic. Împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică. Un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială", a afirmat șeful statului.

El a indicat că în cadrul întrevederii au fost discutate foarte multe probleme care preocupă atât SUA, cât și România.

Iohannis a apreciat că întâlnirea, care a durat mai mult de o oră, a fost foarte caldă.

L-am invitat pe domnul Biden la București, la mini-summitul regional din 4 noiembrie, care îi va reuni pe șefii de stat și de guvern din Europa Centrală și de Est.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Casa Albă, iar la întrevedere a participat și noul ambasador al României în SUA, George Maior.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Casa Albă, șeful statului urmând să susțină la finalul întrevederii o declarație de presă la Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Citește și:  KLAUS IOHANNIS, la memorialul Ground Zero din SUA: Intoleranţa aduce crimă şi terorismul trebuie combătut în fiecare zi

Klaus Iohannis avea pe agenda întâlnirii cu vicepreședintele SUA teme precum: aprofundarea parteneriatului strategic, întărirea cooperării în plan regional, pregătirea summitului NATO care va avea loc în Polonia, precum și despre conștientizarea importanței Mării Negre pentru securitatea NATO.

Vicepreședintele american Joe Biden, a vizitat România de două ori, în 2009 și 2014. Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis anul trecut, după alegerea sa ca președinte, pentru a-l felicita.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, participă la recepția tradițională oferită de președintele american Barack Obama.

Șeful statului efectuează începând de joi până miercuri o vizită oficială în SUA, cu ocazia summitului ONU.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 sep, 22:51
Mirela
oferta
O sansa pentru fiecare! Se lucreaza comod ,de acasa, cateva ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: calculator, conexiune internet , rabdare, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii . Nu este necesara experienta. Instruirea este gratuita, oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi ,daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ