Klaus Iohannis se întâlnește marți cu delegația FMI

| 19 oct, 16:37

Președintele Klaus Iohannis va primi marți, la Palatul Cotroceni, delegația Fondului Monetar Internațional.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întâlnirea dintre șeful statului și delegația FMI, condusă de Andrea Schaechter, șeful misiunii Fondului în România, este programată pentru ora 11,00.

Ministerul Finanțelor Publice a început marți discuțiile cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional pe marginea bugetului de stat pe 2016.

Săptămâna trecută, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declara că se discută inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord. "În actualele condiții la nivel internațional, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru România un plus", spunea ministrul de resort.

Începând din 2009 și până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat în septembrie 2013, a avut o valoare de două miliarde de euro însă autoritățile de la București nu au accesat fonduri. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventuale șocuri pe piețele financiare. Acesta a fost cel de-al zecelea acord încheiat de România cu Fondul Monetar Internațional din ultimii 23 de ani și al treilea acord solicitat FMI, de la declanșarea crizei economice, în 2009.

Tag-uri: FMI, Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ