Klaus Iohannis se va întâlni cu Joe Biden cu ocazia vizitei sale în SUA

| 18 sep, 14:33

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în SUA, începând cu 24 septembrie, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului va participa, până pe 29 septembrie, la New York la summitul ONU. În acest context, el va susţine mai multe intervenţii naţionale în cadrul reuniunii ONU, va avea mai multe întrevederi şi se va întâlni cu investitori americani şi cu comunitatea de români din SUA.

Pe 3 septembrie, preşedintele Iohannis a anunţat participarea sa la summitul ONU de la New York, arătând că România va susţine reforma Consiliului de Securitate şi alocarea unui loc de membru nepermanent. 

"Aniversăm 70 de ani de la semnarea Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite şi 60 de ani de la aderarea României la Organizaţie. La sfârşitul lunii septembrie voi participa, la New York, la Adunarea Generală ONU şi la summitul ONU la care va fi adoptată Agenda de dezvoltare post-2015. Va fi un bun prilej pentru a reitera ataşamentul României faţă de obiectivele şi valorile organizaţiei mondiale, precum şi respectul constant faţă de acţiunile instituţiilor din sistemul ONU, ca principal cadru global de cooperare între state şi de codificare a unor norme de conduită şi drept internaţional", a arătat Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

El a spus că România va susţine reforma Consiliului de Securitate, principala miză politică fiind, pentru ţara noastră, alocarea, într-o configuraţie extinsă, a unui loc suplimentar de membru nepermanent pentru Grupul est-european. 

"România trebuie să îşi păstreze şi întărească reputaţia de stat promotor al păcii şi stabilităţii internaţionale, al valorilor democraţiei, statului de drept şi respectului pentru drepturile omului", a afirmat Iohannis, la acea dată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ