Klaus Iohannis: Vremurile în care preşedintele arăta cu degetul viitorul premier le considerăm apuse

| 17 sep, 2014

Preşedintele PNL şi candidat al ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Bistriţa, că, din punctul său de vedere, vremurile în care preşedintele "arăta cu degetul" viitorul prim-ministru sunt apuse şi că nu va face acest lucru, în cazul în care va câştiga alegerile din noiembrie.

Întrebat dacă PMP va primi poziţii într-un viitor posibil guvern de dreapta, Iohannis a răspuns că ar fi "hazardat" să spună ce negocieri se vor purta în Parlament. "Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse. Avem o Constituţie care spune clar cum se negociază aceste lucruri şi îmi amintesc, nu neapărat cu mare bucurie, când am fost eu în situaţia de a fi nominalizat (premier - n.r.) şi am avut 60% în Parlament, dar preşedintele a avut altă opţiune. Or, Constituţia nu are numai o literă scrisă, are şi un spirit, şi în acest spirit lucrurile se negociază între partidele politice, atunci când va fi situaţia", a afirmat Iohannis.

Preşedintele PNL a adăugat că nu va face negocieri politice pentru eventualitatea în care va ajunge în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, iar, în ceea ce priveşte UDMR, nu va purta discuţii cu liderii maghiari despre autonomie. "Pe autonomie sigur nu discut, pentru că nu am de ce să discut acest lucru. Dacă se va discuta cu UDMR pentru formarea unui nou guvern sau nu... Nu vreau să fac negocieri politice pentru turul al doilea, eu vreau să conving oamenii să mă voteze", a spus Iohannis.

Candidatul ACL a apreciat că, înaintea primului tur de scrutin, diferenţa dintre el şi Victor Ponta în sondaje va fi de cel mult cinci procente. "Nu se va întâmpla nimic senzaţional înainte de primul tur de scrutin, părerea mea. Voi ajunge probabil în zona de 33-34%, Victor Ponta probabil în jur de 36-37%, deci la o diferenţă mică, cam de 5% - aşa arată concluziile sociologilor, nu ale mele, nu sunt specialist în aceste studii, o tendinţă care, evident, mă bucură şi mă încurajează. Iar în turul al doilea o să ajung, probabil, la 51%, cu ajutorul românilor. Eu nu cer voturile niciunui partid, eu cer voturile alegătorilor", a mai spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ