Kovesi a revenit în țară. Nebunie la aeroport! Primele reacții și imagini

| 27 feb, 19:24

Laura Codruța Kovesi a revenit în țară de la Bruxelles, acolo unde a ieșit câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european. Kovesi a transmis că votul primit nu a fost doar pentru ea, ci pentru întreg sistemul de justiție din România și pentru lupta împotriva corupției.

Laura Codruța Kovesi a fost întâmpinată de zeci de jurnaliști la Aeroportul Henri Coandă din București

"Sunt onorata de acest vot. Nu am avut sprijinul guvernului de la Bucuresti, nu l-am cerut si nici nu l-am asteptat", a spus Laura Kovesi.

"Vreau sa spun ca a fost un vot nu doar pentru mine, ci pentru sistemul de justitie din Romania. Acest vot este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta cu corupţia şi au susţinut statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune", a declarat Laura Codruţa Kovesi la sosirea de la Bruxelles.

Vezi în VIDEO, pe realitatea.net, tot ce s-a întâmplat la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni!

Laura Codruța Kovesi a adăugat că nu a cerut sprijinul Guvernului pentru a obţine funcţia de procuror-şef al Parchetului European şi nici nu îl aşteaptă.

"M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu-l aştept. Sunt onorată că l-am trecut prima în urma interviului susţinut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică în urma unor negocieri între Consiliul (UE) şi Parlamentul European. Ceea ce a depins de mine, eu am făcut", a spus Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a ieșit câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror - şef european, obţinând 26 de voturi, în timp ce francezul Jean-Francois Bohnert a obţinut cu patru mai puțin.

În aceste condiții, Kovesi este propunerea Parlamentului European pentru postul de procuror-şef european.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ