Kovesi a sesizat CSM cu privire la ATACURILE la adresa ei din decembrie-ianuarie

| 09 ian, 15:23

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat luni că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmaţiile la adresa ei lansate în spaţiul public în luna decembrie şi la începutul lui ianuarie.

"Chiar în cursul zilei de astăzi am reluat dialogul instituţional cu CSM şi cu privire la afirmaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie şi la începutul acestui an în spaţiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM. Practic, răspunsul meu la aceste afirmaţii îl veţi găsi în aceea sesizare pe care o voi face publică în momentul în care voi ajunge la birou", a spus Kovesi, la ieşire de la Ministerul Justiţiei. 

Ea a precizat că doar la sfârşitul anului trecut a făcut peste 14 sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declaraţiile "tendenţioase, denigratoare, mincinoase şi chiar ridicole uneori" ale inculpaţilor pe care DNA i-a cercetat. 

De asemenea, Kovesi a anunţat că a sesizat CNA pentru 12 emisiuni. 

Şefa DNA a mai spus, referindu-se la biblioraftul cu care a venit la Ministerul Justiţiei, că el conţine demersurile făcute cu privire la afirmaţiile inculpaţilor. 

"Acel biblioraft conţine toate demersurile pe care le-am făcut cu privire la aceste afirmaţii. Am trimis şi în atenţia procurorului general, am trimis şi ministrului Justiţiei. O parte dintre aceste afirmaţii mincinoase au fost verificate deja în cadrul unui dosar penal şi s-a dat şi o soluţie de clasare", a precizat Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ