Kovesi: Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror

| 09 iul, 12:44

"Corupţia din România poate fi învinsă, nu abandonaţi", a fost mesajul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a transmis românilor la finalul declaraţiei făcute la sediul DNA, după ce Iohannis a decis să o revoce din funcţia de procuror-şef al Direcţiei.

 

Laura Codruţa Kovesi a anunțat luni, după revocare, că nu va mai rămâne în DNA, dar își va continua cariera de procuror. Fosta șefă a Anticorupției a comentat că decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare, respectiv statutul procurorilor și independența acestora în raport cu Ministrul Justiției. Kovesi a afirmat, totodată, că modificările aduse legislației penale arată că politicienii „vor protecție”. „Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiției”, a spus ea.

 

Alături de o parte dintre colegii săi, Laura Codruța Kovesi și-a susținut ultima declarație la DNA  afirmând că propunerea sa de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege și atacând actuala majoritate care modifică legile penale pentru a-și asigura protecție. 

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost. Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și, da, corupția poate fi înfrântă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. (...) Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiției”, a spus ea. 

Kovesi a adăugat că decretul de revocare lasă „un mare semn de întrebare”, respectiv problema subordonării procurorilor ministrului Justiției. 

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei? Nu comentez decizia CCR, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei. Şi de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”, a precizat ea. 

Fosta șefă a DNA a transmis un mesaj și colegilor săi, cerându-le să-și facă în continuare treaba și să nu abandoneze. „DNA e o instituție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba, nu abandonați”, a spus ea.


Kovesi a transmis un mesaj similar și cetățenilor României: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați!”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ