Kovesi, despre ministrul Justiţiei: „Şi-a încălcat promisiunea”. „Mă îndoiesc că este de bună credinţă”

| 18 ian, 12:27

Procurorul-şef al DNA critică tentativele de modificare netransparentă a Codului Penal şi ideea unei graţieri prin Ordonanţă de Urgenţă, exprimându-şi totodată lipsa de încredere în buna credinţă a ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Într-un interviu acordat, miercuri, postului Europa FM, Laura Codruţa Kovesi susţine că modificările la Codul Penal nu trebuie făcute netransparent, pe ascuns şi prin Ordonanţă de Urgenţă.

„De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent prin ordonanță de urgență? De ce nu s-a comunicat?”, s-a întrebat șefa DNA, adăugând că nu a purtat discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a avut un dialog cu ministrul de resort, Florin Iordache: ”Nu am avut o discuție pe acest subiect cu președintele. Am avut o discuție cu ministrul Justiției, ocazie cu care domnul ministru a promis că orice modificare se va face va fi discutată în sistem. Văd că și-a încălcat această promisiune. Mă așteptam”.

”Să vedem în ce sens se clarifică. Practica este unitară și este foarte clară și decizia CCR. Nu văd ce ar putea fi clarificat. Mă îndoiesc că este de bună credință (ministrul Justiției, Florin Iordache – n.r.). Dacă este o clarificare de ce se lucrează în secret, de ce se lucrează noaptea? De ce nu este o procedură transparentă?”, a continuat Kovesi, la Europa FM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ