Kovesi: Dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu, se prescrie în decembrie

| 03 iun, 2014

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la cinci ani deinchisoare cu executare, se prescrie in luna decembrie.

Invitata la Adevarul Live, aceasta a fost intrebata cand se va prescrie dosarul ICA, amanat de mai multe ori pana acum, inclusiv dupa ce judecatorul Stan Mustata a fostretinut si ulterior arestat preventiv.

"Din calculele noastre, undeva in luna decembrie a acestui an. Speram ca se va da o solutie definitiva pana atunci. Este deja o solutie in acest caz care nu este definitiva, dosarul este destul de vechi, are peste sapte ani daca nu ma insel de cand a fost trimis a instanta. Deci important este sa se ia o masura judecatoreasca, indiferent sub ce forma pana la implinirea termenului de prescriptie", a declarat seful DNA.

Totodata, Laura Codruta Kovesi a explicat ca dosarul se prescrie chiar si daca s-a dat o prima sentinta.

"Aceasta hotarare nu opreste curgerea termenului de prescriptie. Deci important este sa se pronunte o hotarare definitiva. Doar atunci putem spune ca o persoana vinovata sau nevinovata, cand avem o decizie definitiva. In acest caz avem doar o hotarare judecatoreasca nedefinitiva", a mai precizat seful DNA.

Urmatorul termen in dosarul ICA este pe 10 iunie, cand judecatoarea Luminita Cirstiu-Ninu, cea care i-a luat locul lui Stan Mustata, urmeaza sa se pronunte pe o serie de exceptii ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ