Kovesi, la ședința de bilanț a DNA: „Niciun infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii”

| 23 feb, 11:29

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că au fost luate, în 2016, măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, fiind o creştere cu 72 % faţă de anul trecut.

„Recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creştere substanţială, cu 72 % faţă de anul trecut. De multe ori, în cauzele noastre sunt implicate persoane ce obţin profituri uriaşe care achiziţionează bunuri în alte ţări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicţii. Niciun infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii”, a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016.

Ea a precizat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaţionale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

„În acest fel, am reuşit să sechestrăm două proprietăţi în Franţa de peste 3,5 milioane euro, iar în Spania am instituit sechestru pe două imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi în Cipru, Elveţia şi Germania”, a arătat şefa DNA.

Kovesi a adăugat că, în 2016, judecătorii au decis prin hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 226 milioane euro.

„Aceşti bani trebuie să intre efectiv în bugetul de stat”, a subliniat şefa DNA.

Tag-uri: DNA, kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ