La Davos, George Soros face previziuni ÎNFRICOŞĂTOARE

| 22 ian, 09:10

Europa este in pragul prabusirii, amenintare deflationista, o aterizare brutala in China, Rezerva federala care actioneaza prea tarziu ... La Davos, finantistul american George Soros a schitat un tablou mondial mai degraba infricosator decat pesimist.

Respectand ceea ce a devenit o traditie, omul de afaceri american a invitat la masa in hotelul din mica statiune elvetiana de schi mai multi participanti la Forumul economic mondial, inclusiv ziaristi, pentru a creiona viziunea sa asupra lumii, care se va confrunta anul acesta cu numeroase riscuri.

"Uniunea Europeana este pe punctul de a se rupe in bucati" pe fondul crizei refugiatilor, a asigurat Soros, citat de agentiile internationale. "Politica europeana este dominata de panica", pentru ca "a fost depasit un punct critic de echibru, dincolo de care afluxul de migranti scade capacitatea de integrare a tarilor membre", a explicat miliardarul de origine ungara.

Potrivit aprecierilor sale, "in aceasta stare de panica, fiecare este pentru el, iar in aceste conditii premierul ungar Viktor Orban nu poate fi blamat ca incearca sa protejeze frontierele nationale", a afirmat finantistul nascut la Budapesta.

Raspunzand unui jurnalist al agentiei Bloomberg, Soros a estimat ca Angela Merkel si-a pierdut capitalul politic. Cancelarul german "a intelesca valul de refugiati ar putea distruge Europa". "Ea si-a jucat capitalul politic si a pierdut pentru ca a deschis portile unei Germanii care nu era pregatita pentru o astfel de provocare", a explicat omul de afaceri.

Rusia este, la randul ei, intr-o situatie "extrem de fragila", la un pas de prabusire, a asigurat Soros. In opinia lui, intrebarea este "cine se va prabusi prima, Rusia sau Uniunea Europeana", a subliniat miliadarul, adaugand ca economia mondiala este si ea amenintata de o deflatie generalizata, in special din cauza incetinirii Chinei.

In Statele Unite, Soros a criticat politica Rezervei federale, Red, care, spune el, "a majorat dobanda cheie cu un an mai tarziu, cand economia americana franase deja din cauza deflatiei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 ian, 20:22
Stick
Domnul Soros...
care il incurajeaza pe Viktor Orban...Nimic nou pe "frontul de ...sarma" ( ghimpata)
23 ian, 23:45
sammy
Nu cred ca Soros e cu Orban
Ba dimpotriva ! Soros are alte interese cum ar fi planul Kalergi

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ