La Sibiu, PSD şi PNL n-au rupt încă prietenia

| 10 iun, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, social-democratul Ioan Cindrea, a anunţat marţi, că nu-l va schimba din funcţie pe vicepreşedintele liberal, Marcel Luca, pentru că liberalii şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) au asigurat Partidul Social Democrat (PSD) de păstrarea majorităţii actuale din CJ.

Întrebat dacă la Sibiu va fi înlocuit din funcţie vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea a declarat, într-o conferinţă de presă: 'Nu. Deocamdată, nu'.

Cindrea, lider al PSD Sibiu, susţine că vicepreşedintele liberal l-a asigurat chiar marţi de susţinerea liberalilor în Consiliul Judeţean.

'Din discuţiile pe care le-am avut în ultima perioadă, ni s-a confirmat că vom putea continua colaborarea atât cu Forumul Democrat, atât cu Partidul Poporului - Dan Diaconescu, dar şi cu colegii liberali care, prin vicepreşedintele Luca, ne-au confirmat că vom continua colaborarea. (...) Am vorbit cu domnul vice (liberalul Marcel Luca n.r.) chiar în dimineaţa acestei zile. Am discutat cu domnul Porr, cu domnul Bottesch', a spus Ioan Cindrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu nu exclude nici colaborarea, în continuare, cu consilierii Partidului Democrat Liberal (PDL).

'Eu ştiu că la nivelul judeţului Sibiu am o înţelegere de colaborare cu mai multe forţe politice, care e înţelegere verbală, nu scrisă, în care am stabilit că tot ceea ce este bun şi legal pentru judeţul Sibiu va fi susţinut şi că ea nu a fost denunţată de niciun partid până în prezent, restul sunt discuţii la care eu nu am participat. Şi cu colegii de la PDL, nu cred că sunt motive să nu continuăm colaborarea. Pentru acest lucru, nu pot să spun că am emoţii. Sunt încrezător', a menţionat Ioan Cindrea.

Acesta a explicat că, până în prezent, a discutat toate proiectele de hotărâri cu liderii grupurilor politice din CJ. 

'Nu am introdus niciun proiect de hotărâre până nu l-am discutat cu liderii grupurilor politice. În momentul în care apăreau obiecţiuni, am ţinut cont de ele', a explicat funcţionarea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu preşedintele Ioan Cindrea.

Vicepreşedintele PDL, lider al organizaţiei judeţene Sibiu, Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a convenit cu preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Mircea Cazan, să înceapă negocierile cu FDGR şi PP-DD pentru refacerea majorităţii în CJ.

Pentru a obţine majoritatea în CJ Sibiu, cei trei consilieri judeţeni ai PNL, plus cei şapte consilieri judeţeni ai PDL au nevoie de sprijinul celor nouă consilieri judeţeni ai FDGR. 

CJ Sibiu este condus de preşedintele Ioan Cindrea şi vicepreşedintele Ioan Banciu, ambii PSD, precum şi de vicepreşedintele liberal Marcel Luca. PSD şi FDGR au cei mai mulţi consilieri judeţeni, câte nouă, PDL are şapte, PNL şi PP-DD au câte trei, iar PC are doi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ