Laptele artificial, invenţie inedită a unor savanţi din SUA

| 04 iul, 2014

O invenţie insolită ar putea revoluţiona piaţa lactatelor. Trei savanţi din Statele Unite au inventat laptele artificial, care ar putea ajunge în magazine până în 2017. Ei speră ca omenirea să-şi reducă astfel dependenţa de fermele mari.

De anul viitor, s-ar putea să nu-i mai învăţăm pe copiii de grădiniţă că laptele vine de la vacă. Trei bioingineri din Statele Unite pregătesc laptele artificial, fără lactoză şi fără colesterol. Produsul ar urma să fie gata în iulie anul viitor.

Obiectivul lor nu este numai să realizeze un produs savurat de trei sferturi din populaţia lumii, care are intoleranţă la lactoză, mai ales locuitorii din Asia. Experţii vor de asemenea să reducă dependenţa omului de animale.

Cei trei savanţi explică şi cum le-a venit ideea de a face lapte artificial, pornind de la ce se întâmplă în prezent într-o fermă obişnuită de animale. "E supărător să vedem că laptele din prezent are o calitate redusă. Pe lângă asta, fermele actuale au un impact negativ asupra mediului: produc gaze cu efect de seră şi poluează apa", spune echipa de cercetători, citată de Daily Mail.

"Ne-am întrebat care e produsul de fapt, vaca sau laptele? Evident, laptele". Prin urmare, echipa a făcut unele cercetări asupra compoziţiei lichidului alb şi a descoperit că reţeta este incredibil de simplă. Principalele ingrediente sunt şase proteine şi opt grăsimi.

Lactoza în schimb ar fi absolut inutilă, în opinia acestor experţi. Prin urmare, laptele pe care vor să-l producă ei nu va conţine aşa ceva.

Cei trei cercetători estimează că în o sută de ani, laptele artificial va deveni ceva obişnuit pentru populaţia lumii, care va ajunge atunci la nouă miliarde de oameni.

Echipa speră ca până în vara anului viitor să pună la punct conceptul, pentru ca ulterior să găsească şi o metodă de producţie la scară industrială, iar laptele artificial să ajungă pe piaţă. Savanţii speră ca în trei ani produsul să fie deja pe rafturile magazinelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ