Laurenţiu Ciocăzanu: Presa onestă a primit o puternică lovitură prin mărturia lui Robert Turcescu

| 22 sep, 2014

Am avut șansa de a fi în studioul B 1 TV, la emisiunea Sorinei Matei, atunci când Robert Turcescu a devenit subiectul propriei sale știri. Lumea știe deja, a fost șocul serii, al anului, poate al tuturor anilor de după Revoluție în ceea ce privește presa. Sigur, s-au petrecut multe după căderea lui Ceaușescu, am uitat multe, dar sper că nu greșesc atunci când spun autodeconspirarea lui Robert Turcescu este cea mai tare bomba de presă.

"Turcescu a spus că a fost ofițer acoperit. N-a spus al cărui serviciu. Toate indiciile duc către Direcția de Informații Militare a Armatei, dar Turcescu n-a spus asta pe față, nici Ministerul Apărării, din care face parte serviciul secret al Armatei, n-a confirmat. De ce avea (are) nevoie Armata de ofițeri acoperiți în presă, e altă discuție, oricum una complicată, fără cap și fără coadă. Eu spun că nu e nevoie, dar patrioții vor zice că da", a scris Laurenţiu Ciocăzanu pe reportervirtual.ro.

"Revenim. Mă simt lezat, la ora când scriu. Ca jurnalist. Nu mă așteptam ca Robert Turcescu să poarte pe conștiință un asemenea secret de a fi agent acoperit al unui serviciu secret. Spion, în limbaj popular. Îl știu de mulți ani ca jurnalist și am pariat mereu pe onestitatea sa. În sensul ăsta, e un șoc să constați că ”are dublă comandă”, după cum el însuși spunea. E chiar un șoc! Pentru imaginea jurnalistului Turcescu, pe care și-a construit-o făcând bine meseria asta. Dar și pentru imaginea presei, în general, a presei de dreapta, în particular.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan despre autodenunţul lui Turcescu: Sunt uluit

Presa onestă, atâta câtă a mai rămas ea, a primit o puternică lovitură prin mărturia lui Robert Turcescu. ”Iată cine sunteți voi, băsiștii! Niște mincinoși!” Asta va trebui să suport și eu, și toți ceilalți jurnaliști care știu că trăiesc curat din meseria asta. Toți vom suporta povara gestului lui Robert Turcescu din partea celor care n-au niciun drept și niciun motiv să ne judece felul în care ne facem meseria. Vom fi arătați cu degetul și vom fi asemuiți lui, celui care are ceva de ascuns".

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ