Lazăr a convocat Consiliul procurorilor generali pentru discuţii în legătură cu modificările anunţate de MJ

| 25 aug, 12:55

Procurorul general Augustin Lazăr a convocat, pentru săptămâna viitoare, Consiliul procurorilor generali pentru a discuta pe tema modificărilor legislative anunţate recent de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, întâlnirea urmează să aibă loc marţi, la ora 11,00, la sediul Parchetului General. Până atunci, la Parchetele din ţară vor avea loc adunări generale ale procurorilor pe aceeaşi temă. 

Parchetele nu au primit de la MJ proiectul de lege iniţiat de Tudorel Toader. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, vineri, că proiectul de modificare a legilor Justiţiei va fi trimis doar la CSM, nu şi la DNA, DIICOT sau Parchetul General. 

Parchetul General a anunţat, miercuri, că "a luat act cu surprindere şi îngrijorare" de modificările anunţate de ministrul Justiţiei, susţinând că procurorii nu au fost consultaţi în prealabil. 

"Ministerul Public a luat act cu surprindere şi îngrijorare de modificările anunţate de ministrul Justiţiei şi asupra cărora procurorii nu au fost consultaţi în prealabil. În acest sens, tragem un semnal de alarmă în legătură cu următoarele modificări: crearea unei direcţii specializate pentru cercetarea magistraţilor (sugerând că problema corupţiei se află în corpul magistraţilor şi nu în exterior, fiind singura categorie profesională din România pentru care ar urma să se creeze o asemenea structură); trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei, numit politic (precizăm că, în ceea ce priveşte procurorii, Inspecţia Judiciară a fost cel mult în subordinea procurorului general, niciodată sub tutela ministrului Justiţiei); respingerea propunerii formulate de Consiliul Superior al Magistraturii, garantul independenţei Justiţiei, de numire a funcţiilor de conducere de la vârful Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, propunere agreată şi de MCV, constând într-o procedură de selecţie transparentă a candidaţilor, realizată de CSM, care ar face propunerea, cu avizul ministrului Justiţiei, numirea fiind făcută de preşedintele României", se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ