Lazăr: Este o situație sensibilă, procurorii sunt îngrijorați

| 11 iul, 09:48

Procurorul general Augustin Lazăr, a declarat miercuri, înaintea ședinței CSM în care se va discuta situația Laurei Codruța Kovesi, că procurorii sunt îngrijorați, dar magistrații români au ajuns la nivelul de maturitate la care pot să-și îndeplinească rolul constituțional de a apăra ordinea de drept.

August Lazăr a spus că DNA trebuie să își păstreze credibilitatea după revocarea lui Kovesi, iar cei care au luat această decizie trebuie să aibă înțelepciune de a arăta că nu e vorba despre a pune presiune pe procurori. El a mai spus că situația în care se află acum DNA este sensibilă, dar reprezintă și o provocare.

 

”Trebuie să privim spre viitor, nu spre trecut”, a mai comentat el, adăugând că magistrații români au maturitatea necesară pentru a face față și pentru a nu se lăsa influențați de acele ”încercări divide et impera pe care le-am văzut în spațiul public”.

 

Secția de procurori a CSM decide miercuri unde își va continua activitatea Laura Codruța Kovesi, după plecarea de la DNA. La ședință participă și ministrul justiției, Tudorel Toader.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ