Lăzăroiu dă din casă – iată de ce are Băsescu 3 candidați

| 08 oct, 2014

Un răspuns posibil la întrebarea ”de ce are dreapta lui Băsescu atâția candidați?”, adică dacă e Iohannis, ce mai caută și Udrea și Macovei, pe același electorat, l-a dat fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu, care a declarat într-un interviu că e posibil ca în planul secund al campaniei prezidențiale să se ofere și să se primească finanțări la schimb contra protecției în fata justiției.

"În campanii se tranzacţionează funcţii, contracte şi, tare mi-e teamă ca în această campanie se tranzacţionează şi libertate. Sau mai ales libertate. Pentru că Preşedintele are pârghii fundamentale în bunul mers al Justiţiei: numirea şefilor de parchete sau graţierea, ca să dau doar două exemple. Şi tare mi-e ca unii candidaţi iţi finanţeaza campania contra promisiuni de imunitate catre imbogaţiţii tranziţiei. Adica plateşti şi te vei bucura de protecţia noastra – fie ca asta insemna graţiere, daca persoana e deja condamnata, fie stoparea unor anchete incepute deja sau potenţiale", a comis Lăzăroiu o dublă indiscreție la adresa fostului său șef, Traian Băsescu.

Este cât se poate de intuitiv că, dacă aceste pârghii de influențare ale Justiției există și au rămas funcționale, președintele încă în funcție le-a folosit din plin, cunoscute fiind desele și extrem de virulentele sale atacuri la adresa magistraților începând cu 2005, 2006 și coroborate cu ritmul neobișnuit în care s-au succedat pensionări și numiri în rândurile magistraților, la un nivel neîntâlnit nici în mandatele președintelui Ion Iliescu, nici în cele ale președintelui Emil Constantinescu.

Beneficiarul unor astfel de manevre subterane în actuala campanie este aproape la vedere. Miza judiciară maximă legată de rezultatul din noiembrie, o are cu siguranță Traian Băsescu, vizat în numeroase dosare ”suspendate” artificial prin imunitatea controversată, ”inventată” de Daniel Morar, înainte de a fi numit judecător la CCR. Nu doar dosarele ”trase pe dreapta” dar și unele considerate închise ar putea fi repuse pe tapet în cazul lui Traian Băsescu. În urma acestuia, potopul. Trebuie doar luată la analizat organigrama regimului și arondate în ordine descrescătoare sutele de sesizări făcute din 2012 de Corpul de control al premierului către DNA, dosare care nu numai că nu au fost soluționate, dar majoritatea dintre acestea nefiind nici măcar în lucru, din motive neștiute.

Însuși Sebastian Lăzăroiu a spulberat orice dubii cu privire la persoanele interesate de aceste dosare de corupţie, anunțând că sunt transpartinice, și că de anul viitor toate partidele "vor face tot posibilul sa pună zgarda DNA" . Deci, blasfemie, fostul consilier comite și în acest caz o indiscreție și contrazice dogma oficială a dreptei băsiste care a încercat până acum să convingă opinia publică prin toate mijloacele posibile că fenomenul corupției ar fi un apanaj exclusiv al stângii. Perspectiva lui Lăzăroiu asupra evoluției viitoare este însă una pesimistă: "Şi, când toate partidele își dau mâna să facă asta, partenerii noştri occidentali nu vor mai interveni, pentru că şi ei gândesc că nu poţi să te baţi cu o ţară întreagă"...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
ferenci catalina
preluare Vocea Rusiei
Premierul Ponta merge pe o strada laturalnica si cade intr-o groapa adanca. Trei copii saraci il vad si il ajuta sa iasa afara din groapa. Drept rasplata, premierul le indeplineste cate o dorinta. Il intreaba pe primul:

- Ce iti doresti, fiule?

- Un Ipod!

- Bine, maine dimineata, la prima ora, ti-l aduc personal.

Al doilea copil tot la fel. Ajunge la al treilea baiat cu aceeasi intrebare si primeste raspunsul:

- Un scaun cu rotile

- Bine, fiule, dar de ce iti trebuie un scaun cu rotile ca vad ca nu ai probleme cu picioarele?

- Pai da! Dar cand o sa afle tata ca v-am ajutat, o sa imi rupa picioarele!
08 oct, 2014
Valy
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ