Leacul minune care te scapă de negi, psoriasis şi pete de bătrăneţe

| 21 aug, 20:52

Rostopasca (Chelidonium majus) este cunoscuta drept una dintre cele mai eficiente plante pentru tratarea problemelor pielii. Denumirea de „iarba de negi” pe care a primit-o inca din Evul Mediu, va ajuta sa va faceti o idee despre eficienta acestei plante.

Daca pe plan intern, preparatele pe baza de rostopasca au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice si de stimulare a secretiilor digestive, preparatele pentru uz extern, ca unguentul sau crema de rostopasca, prezinta actiune antiseptica, antibacteriana, regeneranta, cicatrizanta si antitumorala, scrie bzi.

Iata cum se prepara acasa o crema de rostopasca:

Ingrediente: 80 -100 g rostopasca proaspata taiata marunt, 50 ml ulei de masline, 100 ml ulei de nuca de cocos, 15-20 g ceara de albine

Citeşte şi:  O găseşti la tot pasul dar NU ştii că este LEAC UNIVERSAL şi o armă în lupta cu CANCERUL


Mod de preparare

Intr-un recipient emailat sau de yena se adauga uleiul de cocos si de masline, ceara de albine si planta tocata cat mai marunt. Se pune pe foc mic si se amesteca in mod continuu, cu o lingura de lemn, timp de 15 minute.

Se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa la racit, pana a doua zi, cand se va incalzi din nou continutul si se va strecura printr-un tifon. Cat inca este caldut, se depoziteaza in recipiente mate sau inchise la culoare. Se pastreaza la rece si poate fi folosita maxim trei luni.

Mod de administrare si indicatii terapeutice

Crema de rostopasca se va aplica local, de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate. Cu crema de rostopasca preparata in casa se pot trata afectiuni ale pieli precum negi, furuncule, taieturi, rani infectate, eczeme, psoriazis, pete de batranete, herpes, impetigo, tuberculoza pielii, lupus, scabie, piele crapata sau veruci.

Precautii

Inainte de a folosi crema de rostopasca, este recomandata testarea produsului pe o portiune mica a pielii. In cazul in care nu se produc reactii alergice, crema poate fi folosita cu incredere.

Tag-uri: negi, rostopasca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ