Lecţie de anticorupţie LIVE pentru jurnaliştii bulgari veniţi în România. Cum le-a suflat DNA interviul cu şeful ANI

| 16 mar, 22:38

Doi jurnalişti bulgari au venit luni în România să-i ia un interviu lui Horia Georgescu despre rezultatele sale în lupta anticorupţie, dar s-au pomenit cu şeful ANI la televizor, luat, în cătuşe, de procurorii DNA, transmite HotNews.

Jurnaliştii filmau un documentar despre progresele României în justiţie, care să fie difuzat în Bulgaria în preajma unei vizite pe care Georgescu urma să o facă la Sofia, pentru a-i împărtăşi vicepremierului bulgar Meglena Kuneva din experienţa lui în lupta anticorupţie.

Reporterul Petar Nanev si cameramanul Dobromir Ivanov, de la televiziunea bulgareasca BTV, au batut 358 de kilometri, de la Sofia la Bucuresti, pentru a filma un documentar despre lupta anticoruptie din Romania.

Presa si opinia publica din Bulgaria se uită, cu uimire, peste Dunare cum ministri, parlamentari, magnati si magistrati "mioritici" fac coada la usa Directiei Nationale Anticoruptie. "Facem un documentar despre progresele Romaniei in lupta anticoruptie. Aici justitia avanseaza, iar in Bulgaria ramane pe loc", explica reporterul Nanev.

El si cameramanul sau au poposit, luni, in redactia HotNews, pentru a discuta mai intai cu colegii lui romani despre miscarile trupe de mascati de la Bucuresti.

Nanev si Ivanov aveau o lista lunga cu oficiali si jurnalisti romani pe care sefii din redactia de la Sofia le-o dadusera pentru documentarul despre lupta anticoruptie din Romania. In capul listei bulgarilor - procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi, urmata de presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

An de an, ANI si DNA sunt "rasfatatele" rapoartelor Comisiei Europene asupra justitiei romanesti, care le lauda constant pentru lupta anticoruptie din Romania, in contrast, de exemplu, cu Parlamentul de la Bucuresti, criticat in permanenta pentru refuzul de a ridica imunitatea unor parlamentari si ministri-parlamentari vizati de anchete.

De altfel, seful ANI era "motivul" principal al deplasarii jurnalistilor bulgari in Romania - pe 23 martie, Horia Georgescu avea programata o vizita la Sofia, unde urma sa se intalneasca, pe 23 martie, cu vicepremierul bulgar Meglena Kuneva, fost comisar european.

"Domnul Georgescu a fost invitat de vicepremierul Meglena Kuneva, la o intrevedere, pentru a impartasi din experienta sa in lupta anticoruptie", a explicat jurnalistul care era miza materialului pe care il filma la Bucuresti.

Asa se face ca miercurea aceasta, la ora 11.00, reporterul bulgar avea stabilit un interviu cu insusi Horia Georgescu, presedintele ANI, la Bucuresti. Seful ANI le si confirmase bulgarilor interviul, dupa cum a povestit Petar Nanev.

De-abia isi scosese bulgarul lista sa le arate jurnalistilor HotNews cu cine trebuia sa faca interviuri, ca s-a pomenit cu un breaking-news care ii rupea in doua documentarul... La televizorul din redactie, Horia Georgescu era scos, in catuse, din sediul DNA si dus spre arest, in stare de retinere. E adevarat ca retinerea este pentru 24 de ore, insa jurnalistii bulgari si-au luat deja gandul de la interviul cu Georgescu.

Citeşte şi:  HORIA GEORGESCU a fost reţinut. PREJUDICIU de 75 milioane euro

 

Tag-uri: ANI, horia georgescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ