Legătura SECRETĂ dintre Darius Vâlcov şi Miss Universe România

| 28 mar, 16:06

Darius Vâlcov a pasat câteva dintre cele peste 100 de tablouri de valoare pe care le-ar fi luat cu bani din şpagă pe site-ul unei galerii de artă, al cărei director este Larisa Popa, Miss Universe România 2011. Procurorii au continuat să caute comorile lui Vâlcov şi în cimitirul din Slatina. Două cavouri în care există suspiciunea că sunt ascunse tablouri extrem de scumpe ar urma să fie deschise de anchetatori.

O mare parte din tablourile din colecția de artă a fostului ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, erau cumpărate de la cea mare casă de licitație din lume, Christie’s. Spre exemplu, lucrarea „Victor Hugo” a pictorului Andy Warhol (1928- 1987) a fost cumpărată cu 30.000 de dolari, scrie RomâniaTV.net.

Citeşte şi: Se deschide MUZEUL VÂLCOV! Tablourile confiscate de la soţul Laviniei Şandru vor fi expuse

Mai multe tablouri ascunse în seifuri şi pereţi apar pe site-ul unei galerii de artă. De exemplu, lucrarea "Zâna", realizată de Pablo Picasso, găsită de procurori este prezentată pe site-ul galeriei Raphael. Pe acelaşi site apare şi lucrarea "Lupta Centaurilor", tot a lui Pablo Picasso, estimată la o valoare de câteva mii de euro, potrivit România TV.

Directorul galeriei este Miss Universe România 2011, Larisa Popa, care este din Slatina, oraş al cărui primar a fost Darius Vâlcov. Larisa Popa nu a dorit să explice cum a reuşit să pozeze pentru galeria sa tablourile luate de la Vâlcov şi care ar proveni din banii de mită.

DNA a anunţat vineri că a identificat 101 tablouri, care au fost achiziționate prin interpuși de fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov. Pe unele lucrări figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri și un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Constantin Piuliță, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Băncilă.

Citeşte şi:  BOMBĂ! Darius Vâlcov dat în primire încă din 2011 de viceprimarul Dan Bălăşescu

Tag-uri: Darius Vâlcov, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ