Legea privind înfiinţarea Fundaţiei proiect Ferentari a fost adoptată de Camera Deputaţilor

| 10 dec, 2013

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege privind "Fundaţia proiect Ferentari", care se înfiinţează în cadrul Secretariatului General al Guvernului în scopul derulării de proiecte, programe şi activităţi ce vizează incluziunea socială a cetăţenilor români de etnie romă.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 243 de voturi pentru, 66 împotrivă şi 7 abţineri. Documentul a avut un singur amendament adoptat, care se referă la desemnarea consiliului director. Acesta va fi format din şapte membri: doi desemnaţi de către Parlament, doi de Guvern, doi de către administraţia locală şi unul din partea unei organizaţii neguvernamentale, desemnat de către secretarul general al Guvernului.

"Forma iniţială (n.r. - a amendamentului) s-a discutat cu ANI şi s-a ajuns la concluzia că există pericolul ca un parlamentar care face parte din consiliul de administraţie să intre în incompatibilitate şi atunci s-a vrut înlăturarea acestui pericol şi textul s-a modificat în sensul că vor fi două propuneri de la Parlament - de la Senat şi de la Camera Deputaţilor -, două propuneri vor fi de la Guvern, una de la Secretariatul General al Guvernului şi una de la minorităţi", a declarat pentru Agerpres, vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Nica a mai precizat că fundaţia nu are prevăzut un buget, acesta urmând să fie constituit ulterior.

"Îşi vor face ei, printr-un statut şi un regulament propriu de organizare şi funcţionare. Aici este vorba de atragerea fondurilor de investiţii care se pun la dispoziţie de către ţări europene - Elveţia, Norvegia etc. Ca să-i integrezi în societate (românii de etnie romă - n.r.), încerci să le creezi nişte facilităţi punându-le la dispoziţie fonduri, de unde îşi vor crea şcoli, facilităţi de afaceri, de pregătire pentru a-i putea integra în societatea românească şi să dispară treptat aceste diferenţe", a susţinut vicepreşedintele Comisiei juridice.

Câţi rromi au fost beneficiarii fondurilor europene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ