Proiectul de lege a fost adoptat cu 243 de voturi pentru, 66 împotrivă şi 7 abţineri. Documentul a avut un singur amendament adoptat, care se referă la desemnarea consiliului director. Acesta va fi format din şapte membri: doi desemnaţi de către Parlament, doi de Guvern, doi de către administraţia locală şi unul din partea unei organizaţii neguvernamentale, desemnat de către secretarul general al Guvernului.

"Forma iniţială (n.r. - a amendamentului) s-a discutat cu ANI şi s-a ajuns la concluzia că există pericolul ca un parlamentar care face parte din consiliul de administraţie să intre în incompatibilitate şi atunci s-a vrut înlăturarea acestui pericol şi textul s-a modificat în sensul că vor fi două propuneri de la Parlament - de la Senat şi de la Camera Deputaţilor -, două propuneri vor fi de la Guvern, una de la Secretariatul General al Guvernului şi una de la minorităţi", a declarat pentru Agerpres, vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Nica a mai precizat că fundaţia nu are prevăzut un buget, acesta urmând să fie constituit ulterior.

"Îşi vor face ei, printr-un statut şi un regulament propriu de organizare şi funcţionare. Aici este vorba de atragerea fondurilor de investiţii care se pun la dispoziţie de către ţări europene - Elveţia, Norvegia etc. Ca să-i integrezi în societate (românii de etnie romă - n.r.), încerci să le creezi nişte facilităţi punându-le la dispoziţie fonduri, de unde îşi vor crea şcoli, facilităţi de afaceri, de pregătire pentru a-i putea integra în societatea românească şi să dispară treptat aceste diferenţe", a susţinut vicepreşedintele Comisiei juridice.

Câţi rromi au fost beneficiarii fondurilor europene