LIBERA CIRCULAŢIE în interiorul UE: temă de discuţie între George Ciamba şi consilierul lui David Cameron

| 24 aug, 23:31

Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut, luni, la Bucureşti, o întrevedere cu Daniel Korski, consilier special al premierului David Cameron şi director al Unităţii Politice din cadrul Cabinetului prim-ministrului britanic, ocazie cu care a reiterat importanţa pe care o acordă România dreptului la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

 

"În cadrul discuţiilor, secretarul de stat George Ciamba a subliniat importanţa prezervării valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii, prevăzute în Tratatele UE. A exprimat, totodată, ataşamentul României faţă de respectarea şi aplicarea nediscriminatorie a drepturilor şi libertăţilor fundamentate ale UE, în special a liberei circulaţii a cetăţenilor europeni în interiorul UE. În context, a subliniat că acest drept contribuie la consolidarea pieţei interne a Uniunii", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat asupra actualelor priorităţi de pe agenda Uniunii Europene, cu accent pe provocările generate de amploarea fenomenului migraţiei, combaterea terorismului, situaţia din vecinătatea UE, şi au fost trecute în revistă şi evoluţiile economice de la nivelul UE.

La rândul său, adaugă MAE, Korski a expus viziunea Marii Britanii asupra procesului de reformă a UE, punctând elementele prioritare de interes ale guvernului britanic în cadrul negocierilor privind viitorul relaţiilor acestui stat cu Uniunea Europeană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ