Liberalii cer demisia lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

| 08 oct, 15:19

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a susținut, joi, că social-democratul Valeriu Zgonea trebuie "să plece urgent" de la șefia Camerei Deputaților, pentru "modul sinistru și ticălos" în care abordează votul prin corespondență.

Raețchi a reacționat la afirmația președintelui Camerei Deputaților privind adoptarea legii votului prin corespondență în februarie 2016, spunând că acesta trebuie "să plece urgent" de la conducerea forului legislativ.

"Am impresia că Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea, cuprinși de beția puterii în PSD, pentru că se văd deja în postura de unici lideri ai partidului, cred că îi pot călca în picioare pe românii din Diaspora. Spre stupoarea mea, observ că Valeriu Zgonea a mai găsit un pretext stupid pentru a amâna votul prin corespondentă și dă vina pe Autoritatea Electorală Permanentă. Mai mult, spune că votul ar putea fi adoptat de-abia în februarie 2016. Valeriu Zgonea trebuie să plece urgent de la șefia Camerei Deputaților pentru modul sinistru și ticălos în care își bate joc de românii din Diaspora! Nu are decât să meargă la PSD, unde înțeleg că va fi copilotul lui Dragnea, din funcția de președinte executiv, și să se joace de-a politica în PSD, dar nu în Parlamentul României și nu pe seama celor 3 milioane de români care muncesc și trăiesc în străinătate", a afirmat Raețchi, conform unui comunicat de presă.

Citește și:  Valeriu Zgonea: Adoptarea legii votului prin corespondenţă va fi cel mai târziu în luna februarie

El a adăugat că PNL a dat un termen foarte clar, 1 noiembrie 2015, până la care proiectul votului prin corespondență trebuie adoptat pentru a putea fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, în condițiile în care Curtea Constituțională a stabilit că legislația nu poate fi amendată cu mai puțin de un an înaintea scrutinului.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că legea votului prin corespondență ar putea fi adoptată, în scenariul cel mai lung, în luna februarie 2016, și va putea fi aplicată și pentru alegerile de anul viitor.

"Din punctul meu de vedere, cu experiența pe care o am, scenariul cel mai lung pe care-l văd este undeva la început de sesiune viitoare, undeva în februarie, dar este un lucru foarte bun. Trebuie să înțelegem cu toții, clasa politică, faptul că această lege este necesară în procesul nostru de consolidare a democrației. Toate statele au avut o experiență. Acest vot contează foarte mult la prezidențiale, la parlamentare, cetățenii din diaspora votează pentru cele patru mandate de deputat și două de senator, dar oamenii trebuie să simtă că statul român le asigură toate condițiile", a spus Zgonea la RFI.

Tag-uri: PNL, psd, Valeriu Zgonea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ