Liberalii își dau seama că sunt vânduți de Iohannis

| 20 oct, 2014

În final, s-ar putea să ne trezim că noul partid de dreapta rezultat din fuziunea PNL-PDL nu este decât un PDL rebranduit cu ajutorul anumitor oameni din PNL.

Conform anumitor informații apărute pe surse, se pare că în interiorul PNL există un curent de opinie din ce în ce mai puternic care consideră că, deși teoretic candidatul ACL provine de la ei, liberalii încep să devină actori secunzi în campania prezidențială, în timp ce PDL face jocurile. De exemplu, majoritatea evenimentelor de campanie sunt organizate de cei din PDL, mulți liberali simțindu-se ca niște musafiri, de multe ori nepoftiți. Acest trend este privit cu neliniște de liberali, din moment ce apare întrebarea, justă de altfel, în legătură cu ce se va întâmpla după alegeri.

De fapt, pentru liberali, competiția electorală este mai importantă decât victoria sau înfrângerea lui Klaus Iohannis, fiind vorba despre ce se va întâmpla după 16 noiembrie în perspectiva fuziunii cu PDL. Deși în noul partid cu numele de PNL și cu doctrină populară ar trebui să existe paritate, realitatea este cu totul alta, mai ales dacă avem în vedere avantajul organizatoric pe care PDL-ul îl are în teritoriu.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

Pe măsură ce ne vom apropia de momentul finalizării fuziunii, aparatul de partid al democrat-liberalilor și spiritul de castă cultivat cu atenție în rândul conducerii centrale și a conducerilor județene aparținând PDL va atârna din ce în ce mai greu. În final, s-ar putea să ne trezim că noul partid de dreapta nu este decât un PDL rebranduit cu ajutorul anumitor oameni din PNL. Un exemplu al acestui fapt pare să se întrevadă la Cluj, unde candidcatul ACL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean rămas vacant după arestarea lui Horea Uioreanu se pare că va fi senatorul PDL Alin Tișe, nu liberalul Mihai Seplecan.

În acest context, în PNL există în prezent un val important de nemulțumire față de modul în care conducerea centrală pare să fi predat viitorul partidului în mâinile lui Vasile Blaga și democrat-liberalilor. În acest moment, în mintea liderilor PNL scenariul postelectoral cel mai probabil este acela că, după prezidențiale, Klaus Iohannis nu va mai fi președintele partidului indiferent dacă va ajunge la Cotroceni sau nu. Pe cale de consecință, în interiorul PNL va începe o luptă pentru putere de pe urma căreia Vasile Blaga și ai săi ar putea putea avea cel mai mult de câștigat, din moment ce PNL-ul ar ieși slăbit. Astfel, Blaga va juca în subterane și va pune stăpânire pe tot PNL-ul exact înainte de definitivarea fuziunii.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL. Iohannis se pupă cu Blaga, dar ce fac restul nuntașilor?

Însă, există și un al doilea secenariu de care mai mulți oameni din PNL par să se teamă, conform căruia Iohannis și-ar fi negociat deja cu Vasile Blaga viitorul politic după pierderea alegerilor. Astfel, actulul președinte al partidului s-ar putea menține totuși la conducerea PNL, asigurând în același timp că fuziunea se va realiza în termenii stabiliți de democrat-liberali și în beneficiul acestora.

Indifrent care din aceste două scenarii se va derula după alegeri, este din ce în ce mai evident că liberalii au început să înțeleagă că, pentru propria sa poziție, Klaus Iohannis este dispus să predea partidul colegilor de alianță. Mai grav este că în acest moment ei sunt deja prizonierii unui parteneriat politic complet nefuncțional care ar putea duce la dezagregarea completă a partidului, indiferent de care va fi prestația candidatului ACL în alegeri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
anna
la subiect
PNL nu mai exista.L-a vandut Crinul pokerist unui escroc.
20 oct, 2014
ferenci catalina
se cam strange latul:Hrebenciuc,Adam,Sova,Sarbu,M.Iliescu.....urmeaza poate, cel din alta galaxie?
20 oct, 2014
cantautoe
a avut dreptate Ponta
din PSD,scapa cine mai poate...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ