Liberalii pur sânge nu au abandonat proiectul USL

| 18 apr, 2014

Ponta a declarat că Uniunea Social Liberală poate fi refăcută dacă Antonescu pleacă de la conducerea PNL, iar candidatul la prezidențiale al „noului USL” poate fi Călin Popescu Tăriceanu. Crin Atonescu, prin jocul dublu asumat - de a se alia cu Traian Băsescu, nu numai că a creat disidențe în interiorul PNL, dar a pierdut și susținerea copreședintelui și fostului său prieten, încălcând protocolul Uniunii.

Proiectul Uniunii Social Liberale este încă susținut cu tărie de către liberalii pur sânge. Aceștia nu au abandonat promisiunea făcută electoratului în anul 2012 de a pune capăt regimului Băsescu. Chiar dacă liderul PNL, Crin Antonescu, a rupt USL, ratând șansa vieții sale de a fi Președintele României, următorul Președinte al țării va veni chiar din partea USL – o garantează chiar Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier a susținut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „responsabilitatea Uniunii este să ducă la îndeplinire proiectul «România puternică» și să facă dreptate până la capăt”, pentru că, în continuare, crede că primul om în stat „va veni din partea celor care se străduiesc să mențină unitatea și să ducă la capăt angajamentele sub sigla USL”.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că, prin ieșirea din USL a lui Crin Antonescu, liderul liberal și-a croit un loc în istorie ca drept „un personaj politic secundar strivit de responsabilitatea pe care cetățenii votanți ai USL o puneau pe umerii săi”, iar faptul că Antonescu și-a asumat un rol ce nu transcede ambițiile personale a creat contextul potrivit pentru un nou candidat la Președinție din partea USL.

Victor Ponta și-a manifestat în nenumărate rânduri susținerea pentru continuarea guvernării în formula USL. Conform premierului, toți cei care au stat la baza formării USL: PSD – PNL – PC – UNPR – sunt necesari pentru a lupta împotriva lui Traian Băsescu, care în ultimul an a facut foarte mult rău, poate chiar mai mult decât în cei nouă ani anteriori de conducere.

Ponta a declarat că Uniunea Social Liberală poate fi refăcută dacă Antonescu pleacă de la conducerea PNL, iar candidatul la prezidențiale al „noului USL” poate fi Călin Popescu Tăriceanu. Crin Atonescu, prin jocul dublu asumat - de a se alia cu Traian Băsescu, nu numai că a creat disidențe în interiorul PNL, dar a pierdut și susținerea copreședintelui și fostului său prieten, încălcând protocolul Uniunii.

Iar acei liberali care au urmat calea lui Crin Antonescu și care nu s-au bătut pentru ca PNL să continue un proiect de succes vor avea de pierdut. Realitatea este că PNL s-ar putea rupe în contextul în care liberalii nu mai sunt uniți. Un exemplu recent în acest sens este plecarea PNL din sala de plen, de la votul pentru candidatura lui Victor Ciorbea la funcția de Avocat al Poporului. Experiența profesională și pregătirea sunt atuurile pentru care PSD, dar și PNL l-au susținut pe Ciorbea – cei din urmă până când s-au răzgândit.

Drept urmare, există speranța că USL se va reface. Doar cu un proiect puternic și unit, în care să se implice atât PNL, cât și PSD, pot asigura faptul că puterea nu va cădea din nou în mâinile lui Traian Băsescu, iar regimul său urma să dispară definitiv de pe scena politică!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 apr, 2014
emieta
Liberalii pur-sange....
La Obiectiv infectia propagandistica e in faza de abces si are nevoie de bisturiu !.Cel mai nimerit e sa nu citesc astfel de obscenitati politice .
19 apr, 2014
Cash
Liberalii pur sange
De care liberali pur sange vorbesti?Vad ca e numai unul care ca tradat liberalismul pentru ciolan,ca sa ajunga al doilea om in stat pus de Ponta...Oare chiar nu puteti sa ganditi cat de cat normal?Oare nu puteti sa fiti si voi ziaristi,cat de cat?
19 apr, 2014
Viorelus
articol jalnic
Obietiv... doar obiectivi... nu suntetiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!! Fata draga de tu esti rupta de lume, fugi in lumea mare... sa vezi ce este viata... Apoi punete din nou sa scri... Acum scri doar aberatii!!!!!
19 apr, 2014
Olimpia
Măi fată,sau fătucă,tu in numele cărui patron scrii?Tot abjecțiile alea cu alianța PNL -Băsescu le rumegi?Ești tânără și de...foamea de bani e mare in țara asta in care cresc aiuriți ca tine!
19 apr, 2014
Vatafu Constantin
Obiectiv? subiectiv, poate! CPTariceanu este un las spalat in social-democrat. in rest, spalati creierele social-democratilor, ca pe liberali nu-i duceti de nas!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ