Liberalii şi-au arătat intenţiile - moţiune de cenzură şi anticipate

| 05 ian, 15:00

La capătul primei ședințe a liberalilor din 2015, copreședintele PNL, Alina Gorgiu, a anunțat că Partidul Național Liberal intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta IV în primăvară.

Gorghiu a precizat, într-o conferință de presă comună cu Vasile Blaga, că PNL va supune dezbaterii publice un program de guvernare, iar mai apoi va lansa o moțiune de cenzură.

"Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv și agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut și cu premierul desemnat, Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, proiect care are termen pentru a fi depus într-o primă formă 28 februarie anul acesta. În momentul în care vom avea materialul în vom pune atât în dezbaterea internă a partidului, cât și în dezbaterea societății civile", a declarat Alina Gorghiu.

Cu toate astea, liberalii nu renunță la ideea alegerilor anticipate, deși admit că acest scenariu este improbabil. "Opinia noastră nu s-a schimbat. Ne dorim, în primul rând, alegeri anticipate. Desigur, știm că este un lucru care se poate îndeplini destul de dificil, asta este Constituția, cu ea defilăm și noi", a arătat Gorghiu.

"Vreau să vă întăresc un lucru, că în afară de faptul că știm că este dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care începe în mod regulamentar la 1 februarie o moțiune de cenzură pe care o vom stabili ca temă și ca dată în următoarea ședință, imediat după ce programul de guvernare va fi prezentat", a adăugat copreședintele PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 17:16
Liviu Raduta
SAI IA DRACU.
05 ian, 17:03
mircea
motiunea de cenzura
o sa fie un mare bluf,cu 50% din sparlamentari ajunsi in parlament de pe locul 2 si 3,si majoritatea corupti ,jn frunte cu Blaga,Oltean,Anastase.....Pierdoiu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ