Liceele din România în care elevii nu au grija BAC-ului

| 25 mar, 2014

Tot mai mulţi absolvenţi de gimnaziu din România se îndreaptă spre liceele agricole în speranţa că, după absolvire, vor derula afaceri cu bani europeni. Mai mult, piaţa muncii din Europa are mare nevoie de oameni bine pregătiţi în domeniul agricol.

Tinerii care obţin atestat de absolvire se pot înscrie pentru proiecte cu finanţări de zeci de mii de euro, scrie stiri.tvr.ro.

De exemplu, Iuliana este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Agricol "Vasile Adamachi", din Iaşi. Tânăra a ales acest liceu pentru ca, după studii, să demareze o afacere în comuna natală, Probota. Familia sa deţine 30 de hectare de teren în această comună, iar un atestat de tehnician în agricultură ecologică ar completa lista de atuuri pentru obţinerea finanţării.

Interesul tinerilor pentru acest profil s-a văzut şi la admiterea de anul trecut. Toate locurile la profilul agricultură ecologică au fost ocupate de la prima sesiune de admitere.

Absolvenţii liceelor agricole nu trebuie să se înscrie neapărat la examenul de bacalaureat: după ce promovează ultimele examene din clasa a XII-a, vor primi automat atestate de tehnician agricol, documente recunoscute în Uniunea Europeană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ