Liderii din învățământ: Toți salariații din sistem vor beneficia de creșterea de 15%

| 12 oct, 19:02

Președintele FNS Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că majorarea cu 15% a salariilor din sistemul de învățământ reprezintă o sumă importantă din acordul semnat cu Guvernul. De asemenea, liderul sindical a subliniat că de această creștere se vor bucura toți angajații din sistem.

"Într-un final, am aprobat creșterea de 15%. Inițial am dorit o creștere de 15% din noiembrie. Așa este, negocierea înseamnă să mai și cedezi. Am revenit și am cerut apoi 20% din decembrie. Până la urmă, am acceptat cele 15 procente, care reprezintă, practic, o sumă importantă din acordul pe care l-am semnat cu Guvernul României. Adică, 10 procente care vin din anul următor și încă 5 procente din celălalt an. De creșterea aceasta de 15% vor beneficia toți salariații din sistem. Adică personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Aceasta cred că este o treabă bună, pentru că, în general, se obțineau creșterile doar pentru personalul didactic", a afirmat președintele FNS Alma Mater, citat de Agerpres.

Citește și:  VEȘTI bune pentru profesori! Salariile CRESC cu 15% de la 1 decembrie

În completare, Simion Hăncescu, președintele FSLI, a precizat că mandatul dat de colegi a fost de 15% creștere salarială de la 1 noiembrie.

"Guvernul României atât a oferit: 15 procente de la 1 decembrie, dar completând și luându-și angajamentul ferm că această majorare nu este decuplată de legea salarizării. Este un element foarte important. În legea salarizării care sperăm să intre de la 1 ianuarie 2016 va fi un procent de creștere suplimentar. Nu știm deocamdată cât, în perioada următoare o să vedem după calculele care se vor face la Ministerul de Finanțe care este procentul de mărire pentru următorii ani, pentru că acum nu știm nici orizontul, în câți ani se dorește să se aplice această lege, trei sau patru ani, nu avem, încă, elementul acesta foarte clar", a explicat Hăncescu.

Președintele FSLI a adăugat că, față de majorarea de 15% de la 1 decembrie, Guvernul a angajat și alocarea a unui miliard de lei, până la finele acestui an, pentru plata drepturilor salariale câștigate prin sentințe judecătorești.

La rândul său, președintele executiv al Sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că va aduce la cunoștința colegilor din teritoriu măsura convenită cu Guvernul, iar aceștia vor decide în consecință.

"Noi am avut un mandat din partea colegilor noștri, lideri din teritoriu, vizavi de solicitarea unei creșteri salariale de 15% de la 1 noiembrie. Acest mandat a fost dat în prezența ministrului Educației, ministrului Finanțelor și, bineînțeles, a doamnei Rovana Plumb, ministrul Muncii. Astăzi putem constata că Guvernul a venit cu o altă ofertă decât cea care a fost adusă la cunoștința membrilor de sindicat. Adică față de 10% de la 1 decembrie, acum discută despre un 15% de la 1 decembrie plus acordarea drepturilor salariale câștigate prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile pentru anul 2016. Noi vom transmite această informație către liderii noștri din țară, către cei care ne-au mandatat (...) și în termenul cel mai rapid vom putea comunica și Guvernului care este poziția federației noastre vizavi de ultima ofertă care ne-a fost înaintată în cursul negocierilor de astăzi", a adăugat președintele executiv al Sindicatului "Spiru Haret".

Potrivit lui Nistor, o majorare cu 15% de la 1 decembrie a salariilor din învățământ reprezintă "un pas important" pentru sistemul de învățământ preuniversitar pe care îl reprezintă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 23:32
Doina Balasa
Posibilitate de castig pentru fiecare roman
"In opinia mea, nimic nu se intampla impotriva naturii, cu exceptia imposibilului care, nu se intampla niciodata”-Galileo Galilei ! Cea mai accesata oferta de colaborare-parteneriat , din acest moment, este acum vizualizata si de tine ! Pentru fiecare roman, aflat in tara sau stabilit in strainatate, exista acum acest mijloc de castig, realizat dintr-o activitate usoara, prestata pe calculatorul personal, in confortul casei proprii. Iti va fi usor sa reusesti in activitatea pe care o vei desfasura , cateva ore pe zi, deoarece echipa noastra iti garanteaza disponibilitate maxima, acordandu-ti suportul de care ai nevoie. Vei beneficia de instruire gratuita , de cea mai buna calitate, sub forma unor lectii pe e-mail ! Incepe sa crezi ca, acesta este momentul tau si ca, chiar este in avantajul tau sa ni te alaturi, sa castigi cu seriozitate bani ! Doreste-ti sa devii PARTENER in aceasta AFACERE DE TALIE MONDIALA! Te vei putea convinge, imediat ce imi vei scrie un mesaj , la adresa de email: [email protected] ,cu textul : Da, sunt interesat/a !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ