Liderii PDL si PNL se reunesc din nou pentru negocieri

| 02 iun, 2014

Liderii PDL si PNL vor avea luni noi runde de negocieri pentru alcatuirea unui pol de dreapta al carui candidat unic la Presedintia Romaniei ar putea sa castige alegerile din toamna.

Cele doua partide au in vedere doua variante posibile, alianta sau fuziune, dar opiniile liderilor sunt impartite. In timp ce Vasile Blaga doreste cat mai repede fuziunea, Emil Boc si Monica Macovei ii cer sa astepte pana dupa prezidentiale, in conditiile in care Crin Antonescu aanuntat public ca partidul sau nu va accepta disparitia numelui PNL.

Tot Crin Antonescu a declarat public ca are "intentia" de a nu mai candida la alegerile prezidentiale, urmand ca PNL sa decida ce face in continuare.

De asemenea, el a anuntat ca renunta si la interimatul in fruntea partidului pana la congresul din 28-29 iunie cand va fi aleasa o noua conducere. Favorit atat pentru sefia partidului cat si pentru nominalizarea la presedintie este Klaus Iohannis.

Presedintele Traian Basescu nu a avut nicio reactie pana acum legata de miscarile care au loc pe partea dreapta a politicii romanesti. Seful statului nu a comentat nici macar intentia PNL de a parasi grupul ALDE pentru a intra cat mai curand in Partidul Popular European.

In schimb, Victor Ponta l-a acuzat pe presedinte ca l-a influentat pe Crin Antonescu atunci cand a luat decizia sa se retraga din cursa pentru prezidentiale.

Candidatul unic al PDL si PNL va fi decis in urma unor sondaje de opinie care vor fi realizate in perioada imediat urmatoare si care vor stabili care dintre pretendenti se afla pe trend crescator si are cele mai mari sanse sa invinga in luna noiembrie contracandidatul PSD, care, de asemenea, nu este inca stabilit, favorit fiind Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ