Liderii PSD, "instruiţi" să vorbească despre lovitura de stat Iohannis-Orban

| 18 mai, 14:00

Scenariul unei lovituri de stat orchestrate de Klaus Iohannis contra premierului Viorica Dăncilă a fost elaborat în interiorul PSD şi transmis liderilor socia-democraţi pentru a fi transmis în declaraţiile publice.

Potrivit unui document obținut pe surse de G4Media.ro, toți comunictaorii PSD au primit un un punctaj, câteva idei principale pe care să le transmită opiniei publice  referitor la subiectul plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premieurlui Viorica Dăncilă.

În documentul intitulat ”Reacție rapidă la plângerea penală la adresa premierului Dăncilă”, social-democrațişpr sunt instruiți să susțină ideea că demersului face parte dintr-un plan al președintelui Klaus Iohannis de a înlătura guvernul.

”Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, se arată în documentul obţinut de G4Media.

Potrivit sursei citate, membrii PSD trebuie să insiste pe faptul că şeful statului vrea să blocheze un guvern performant pentru a-l înlocui cu "guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție”.

"Punctajul" a fost respectat de majoritate aliderilor marcani ai PSD, în toate intervenţiile publice pe care le-au avut.  Cele mai virulente critici le-a atras Lia Olguţa Vasilescu, cea care a sugerat un alt fel de legătură între tragedia de la clubul "Colectiv" şi cei care acum ar complota la răsturnarea guvernului. "Întrebarea pe care mi-o pun, acum că plângerea penală este depusă, este la ce mai vor să dea foc?" a spus Lia Olguţa Vasilescu, în două intervenţii telefonice pe care le-a avut la două posturi de televiziune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ