Liderii UE, uniţi asupra necesităţii păstrării acordului nuclear iranian

| 18 mai, 09:24

Liderii Uniunii Europene, reuniţi la Sofia, au anunţat joi că împărtăşesc ideea necesităţii păstrării acordului nuclear cu Iranul în pofida retragerii Statelor Unite din acord, relatează dpa şi AFP.

Liderii blocului comunitar au discutat această chestiune în timpul unei cine de lucru miercuri seara în capitala bulgară, la o săptămână după decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul încheiat în 2015 cu Teheranul care prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor.

'Toţi cei din Uniunea Europeană împărtăşesc ideea că acordul nu este perfect, însă trebuie să rămânem în acest acord şi să continuăm negocierile cu Iranul pe alte teme, precum programul de rachete balistice', a declarat pentru presă cancelarul german Angela Merkel.

La rândul său, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că este important ca ţările Uniunii Europene să reacţioneze într-o manieră coordonată, ceea ce a fost vizibil în timpul cinei de lucru.

El a menţionat că acordul este bun pentru securitatea Europei, deoarece acesta asigură faptul că Iranul nu poate achiziţiona arme nucleare.

'Mai avem câteva săptămâni pentru a-l salva', a mai spus el. 'Nimeni nu poate spune acum dacă asta va funcţiona, dar vom face tot ce putem', a adăugat cancelarul austriac.

Preşedintele Trump a catalogat acordul ca fiind 'defectuos' pentru că este prost negociat şi nu dispune de suficiente elemente pentru a verifica ambiţiile regionale ale Iranului şi programul său de rachete balistice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ