Liderul de la Phenian descrie Coreea de Sud drept "foarte impresionantă"

| 13 feb, 09:06

Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, a descris Coreea de Sud drept "foarte impresionantă" şi a indicat că doreşte să continue politica de reconciliere cu Seulul, informează postul France 24, citând agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Liderul de la Phenian a făcut aceste declaraţii după reîntoarcerea în ţara a unei delegaţii de înalţi oficiali nord-coreeni, printre care şi sora sa, Kim Yo Jong, care a vizitat Coreea de Sud cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

"După ce a primit raportul delegaţiei, Kim Jong Un şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu acest lucru şi a spus că Sudul, care în mod special a făcut o prioritate din vizita membrilor DPRK (Coreea de Nord, n.red.), a fost foarte impresionant", a transmis agenţia nord-coreeană KCNA, adăugând că liderul regimului de la Phenian a "exprimat mulţumirile sale" Seulului.

Agenţia de ştiri a mai transmis că liderul nord-coreean consideră că este "important să se continue obţinerea de rezultate bune prin animarea şi mai mult a climatului cald de reconciliere şi dialog".

Kim Yo Jong, sora liderului regimului de la Phenian, care s-a întâlnit şi cu preşedintele de la Seul, Moon Jae-In, a devenit prima membră a dinastiei din fruntea regimului de la Phenian care a întreprins o vizită în Coreea de Sud după finalul războiului dintre cele două ţări (1950-1953). Din delegaţia Coreei de Nord a mai făcut parte şi Kim Yong Nam, preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

Tensiunile dintre Phenian şi Seul s-au accentuat substanţial în anul 2017, după numeroasele teste balistice şi nucleare efectuate de regimul nord-coreean, însă relaţiile între cele două Corei s-au îmbunătăţit la începutul acestui an, după mesajul conciliant de Anul Nou al liderului regimului de la Phenian.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ