Liderul PPE cere Guvernului Dăncilă să retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu ca interimar

| 10 sep, 13:00

Manfred Weber, liderul grupului PPE în Parlamentul European, a cerut, marți, Guvernului României să retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu la poziția de comisar european interimar.

Liderul grupului PPE în Parlamentul European a oferit ca exemplu pentru România decizia Guvernului din Estonia, care a decis să nu o mai propună pe Kadri Simson pentru poziția de comisar interimar.

”Apreciem decizia guvernului estonian de a nu propune un comisar interimar pentru perioada rămasă până la finalul mandatului, evitând o inacceptabilă risipă din banii plătitorilor de taxe. Cere acum guvernului român să facă același lucru. Procesul de aprobare trebuie stopat”, a scris Weber, pe Twitter.


Guvernul Estoniei a decis luni că nu mai este necesar să ocupe un post de comisar european în actuala Comisie aflată pe final de mandat, preferând ca persoana desemnată să se concentreze pe responsabilitățile pe care le va avea în Comisia condusă de Ursula von der Leyen, Kadri Simson fiind deopotrivă propunerea executivului de la Tallin pentru poziția de comisar european interimar și comisar în Colegiul Comisiei Ursulei von der Leyen.

Estonia și România au decis la începutul lunii iulie, după ce Andrus Ansip și Corina Crețu au devenit europarlamentari, să nominalizeze candidați pentru a deveni membri ai actualei Comisii Europene până la finalul mandatului. Spre deosebire de executivul din Estonia, a cărei propunere a fost trimisă și pentru viitoarea Comisie, Guvernul României l-a propus pe Ioan Mircea Pașcu pentru perioada rămasă din mandatul 2014-2019, aproximativ patru luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ