LIDL retrage de pe piaţă ciocolată suspectă de salmonella

| 02 mai, 2014

Un lot de tablete de ciocolată cu nucă de cocos a fost retras de lanţul de magazine Lidl, după ce, în urma unei analize de autocontrol făcute de magazin, una din probele prelevate din acest lot a ieşit pozitivă pentru salmonella, fără a exista însă reclamaţii de la cumpărători.

Mai multe afişe de informare a clienţilor au fost lipite în zona caselor de marcat ale unor magazine Lidl din Cluj-Napoca, în care aceştia sunt anunţaţi că pot returna tableta cu fulgi de cocos asupra căreia există suspiciuni de infestare cu salmonella "chiar fără a face dovada bonului de casă", primind contravaloarea produsului.

"Lidl a decis să retragă în mod preventiv produsul. Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs. Niciun alt produs comercializat de Lidl nu este afectat de această rechemare", se arată în informare.

Suspiciunea de contaminare cu salmonella a produsului a apărut după ce, în cadrul analizelor de autocontrol efectuate de magazin, au fost analizate două probe, la un laborator din Germania, dintre care una a ieşit pozitivă pentru această bacterie. Drept urmare, Lidl a retras toate produsele din acel lot şi a făcut şi rechemarea în rândul populaţiei.

Pe de altă parte, în rândul cumpărătorilor acestor tablete de ciocolată nu au existat reclamaţii.

O alertă privind o posibilă contaminare cu salmonella a unor tablete de ciocolată de origine poloneză, comercializate într-un lanţ de magazine din ţară, a fost dată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în 25 aprilie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Direcţiei Audit din ANSVSA, Monica Neagu.

"Lanţul de magazine ne-a informat şi noi am dat alertă. Au mai fost cazuri raportate la Comisia Europeană de salmonella în ciocolată. Poate fi din cauza unui ingredient sau a procesului tehnologic, pentru că la noi produsul a ajuns ambalat, fără probleme. Am informat şi autorităţile din Polonia care vor stabili ce măsuri trebuie luate de producător", a spus Neagu.

Salmonella, una din cele mai răspândite bacterii alimentare, are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om. După depistarea bacteriei, trebuie să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip este vorba. Analizele pentru tipizarea salmonella durează între şapte şi 10 zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ