Lipsa zăpezii aduce falimentul printre cabanierii de la Rânca

| 14 ian, 2014

Cabanierii din Rânca sunt disperaţi. Iarna este la jumătate, dar în lipsa zăpezii lipsesc şi turiştii. 90% din turişti şi-au anulat rezervările week-end-ul trecut, scrie http://www.pandurul.ro.

Cabanierii de la Rânca riscă să-și închidă afacerile din cauza vremii care anul acesta nu a ținut cu ei. Pentru că nu a nins, puțini turiști au mers la munte. În ciuda eforturilor făcute de administratorii pârtiilor de schi pentru a le crea puținilor turiști condițiile necesare să practice sporturile de iarnă, totul s-a dovedit a fi în zadar. „Suntem la o altitudine de 1.700 de metri, a fost ceva zăpadă acum o lună şi cei care administrează pârtiile și-au dat interesul și au susținut puțin pârtia M1, dar cu toate astea lipsa ninsorii s-a simțit și la noi. Majoritatea agenților economici din Rânca suntem în pragul falimentului, pentru că nu avem zăpadă în luna ianuarie. Nici măcar temperaturi sub -5 grade nu se înregistrează în timpul nopții, pentru ca administratorii pârtilor să poată da drumul la tunuri”, a precizat Constantin Pănescu, administrator.

Pentru că nu a mai nins la Rânca, turiștii care și-au făcut rezervări pentru week-end au renunțat la ele. Tarifele de cazare nu scad sub nicio formă. „A fost cea mai grea iarnă pentru noi, că nu putem mulțumi turiștii cu zăpadă, nu putem produce bani. În week-end-ul care a trecut am avut toată pensiunea rezervată, dar s-au retras 95% dintre turiști. Din 50 de persoane au venit numai șase turiști. Vă dați seama în ce situație suntem”, a mai precizat Pănescu.

Tag-uri: Rânca, turişti, zapada
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ