LISTA produselor care se vor scumpi de la 1 aprilie. Cum se va simţi în buzunarele românilor

| 20 mar, 2014

Un val de scumpiri se apropie amenintator de buzunarele romanilor. Pentru ca 1 aprilie este data la care se majoreaza pretul carburantilor, al gazului metan, dar si al tigarilor, cosul de cumparaturi al unei familii va costa mai mult de luna viitoare.

Painea, alimentele prelucrate, transportul si hainele se scumpesc in medie cu 10 la suta, iar viciile vor fi si ele tot mai greu de intretinut.

Scumpirea pe care romanii o vor resimti cel mai repede va fi cea de la pompa.

In mai putin de doua saptamani odata cu majorarea accizei la carburanti, pentru fiecare litru se vor adauga cel putin 7 eurocenti. Astfel ca benzina va costa 6,2 lei, iar motorina 6,5 in medie. Asa se face ca plinul pentru un rezervor de 50 de litri va fi mai scump cu 25 de lei luna viitoare fata de cat este acum.

Preturi mai mari la benzina si motorina inseamna automat scumpirea tuturor acelor produse si servicii care implica transport.

Tot de ziua pacalelii intra in vigoare si majorarea pretului gazelor naturale - 2% pentru populatie si dublu pentru companii.

Cresterea pretului gazelor pentru companii cu 5% ar putea avea un prim impact mai ales in pretul painii care va creste fara indoiala. Asta inseamna ca daca acum 7 luni el a fost micsorat prin scaderea TVA-ului de la 24% la 9%, acea scadere de atunci ar putea fi anulata de cresterea tarifului gazelor de la 1 aprilie.

Pe langa produsele de panificatie si mancarea de la restaurant va costa mai mult. In plus, prin costul de productie sau de transport, alimentele, hainele sau unele servicii cum ar fi curieratul, isi vor majora tarifele. In plus, companiile exportatoare din siderurgie, industria chimica sau petrochimie ar putea concedia salariati daca isi pierd din avantajele avute.

Si tigarile se scumpesc cu pana la 50 de bani pe pachet. Daca tragem linie si adunam, o familie va avea cheltuieli crescute, de la 1 aprilie, cu cel putin 100 de lei pe luna si aproape 1000 de lei pana la finalul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ