Liu Ji, un Nostradamus chinez de acum 700 de ani! Ce predicţii extraordinare a făcut despre viitorul apropiat

| 23 oct, 2014

Liu Ji (1311-1375), comandant militar chinez și consilier al primului împărat Ming, Zhu Yuanzhang, este binecunoscut pentru istorici pentru celebrul său tratat privind utilizarea prafului de pușcă în armele de foc (Huolongjing). Mai puţin cunoscute sunt lucrările de astronomie, magnetism, feng-shui, și alte subiecte “supranaturale” pe care Liu Ji le-a abordat. În această din urmă categorie, el a scris o carte fascinantă, Shaobing ge (Balada tortului), o colecție de profeții ale evenimentelor viitoare.

Liu Ji, incredibilul Nostradamus chinez de acum 700 de ani şi extraordinarele sale predicţii ale viitorului! Vom avea parte de foamete, frig şi vărsări de sânge!

Previziunile sale sunt învăluite în mister, întrucât s-a folosit un limbaj abstract şi aluziv. Totuşi, ele par să fie uimitor de precise în prezicerea evenimentelor viitoare (cum ar fi venirea lui Sun Yat Sen, fondatorul Republicii chineze, în 1911). Aceste profeţii au fost comparate cu cele ale celebrului Nostradamus, deşi sunt cu 200 de ani mai devreme decât ce-a prezis francezul.

Bazându-şi calculele sale pe cicluri de perioade de 50 de ani, acest Nostradamus chinez a profețit că perioada de 50 de ani, 1860-1910, s-ar desfășura după cum urmează:

“Națiunile puternice vor căuta să subjuge pe cele slabe, în timp ce națiunile oprimate și oamenii se vor ridica la luptă pentru a scăpa de conducătorii lor lipsiţi de caracter. Oamenii din China, de asemenea, se vor agita și revolta împotriva conducătorilor lor străini din nord. Țara va fi slabă și divizată şi va suferi din cauza acestor conflicte și a altor calamități”.

Intr-o revista, o persoana care i-a studiat profetiile ascris urmatoarele:

"In termeni mai specifici, Liu Ji a subliniat ca poporul sau va avea parte de inundatii mari in anii porcului (1873) si caprei (1893), precum si 1911, un alt an-porc. El a mai indicat ca in 24 de ani de la inundatia cea mai mare, tara se va confrunta cu mari dificultati si pericole, iar "Omul intelept in numele Lunii" va aparea pentru a conduce destinul tarii. "Omul intelept in numele Lunii"este numele de nastere al lui Sun Yat Sen, fondatorul Republicii Chineze (...) China a fost slabita de Rebeliunea Taiping si de actiunile revolutionarilor, incepand cu 1860. Potopul a avut loc in 1887, anul porcului. Au fost razboaie cu Franta, Anglia si Japonia, in 1865, 1884 si 1895, fiecare dintre acestea, aducand umilinta si pierderi de teritoriu pentru dinastia Manchu. Criza finala a avut loc in 1911, atunci cand revolutia chineza a izbucnit pentru a rasturna dinasta Mancu, la exact 24 de ani de la marele potop al Fluviului Galben. Alte evenimente istorice din aceasta perioada de 50 de ani, au fost: razboiul ruso-japonez din 1904-1905; cucerirea japoneza a Coreii din 1911, razboiul hispano-american din 1898-1899 si anexarea franceza a Indochinei din 1883."

Poate fi numit acest profet drept “Nostradamus-ul chinez”? Unii cred că da. Alții, din contra, susțin că, în timp ce Liu Ji a fost cu adevărat o figură importantă în China secolului al XIV-lea, o mare parte din “Shaobing ge” a fost compus sute de ani mai târziu, după ce multe dintre evenimentele pe care le-a “prezis” au avut loc deja, fiind atribuite în mod fraudulos lui Liu Ji.

Cine a fost Liu Ji?

Liu Ji s-a născut în 1311. Aspru, dornic și precoce, acesta a crescut rapid în serviciul public imperial, dobândind abilități de inginer, scriitor, soldat și administrator. Când unul dintre liderii societății secrete “Turbanul roşu”, Zhu Yuanzhang (1328-1398), a asediat oraşul Nanking în 1356 de la mongoli, Liu Ji a fost de partea lui. 12 ani mai târziu, Zhu a devenit primul împărat Ming. Liu a deţinut mai multe posturi în administraţia lui Zhu Yuanzhang, el fiind comandant în diverse bătălii maritime și terestre.

Liu Ji a studiat și a scris o gamă largă de subiecte, mai mult decât orice alt om al timpului său, în special în domeniile militare și cele de divinație. Următoarea eră de 50 de ani a viziunilor lui Liu Ji prezintă perioada cuprinsă între 1911 şi 1960, în care “Nostradamus-ul chinez” prezice războiul chinezo-japonez, care va veni în anul boului (1937) și va dura pentru 1085 zile. El nu a văzut sfârșitul războiului ca pe o pace durabilă. Dar el a prevăzut că în jurul anul 1947, un mare om de stat ar putea apărea pentru a conduce chinezii într-o eră de pace. Printre alte previziuni majore făcute a fost acela al războiului mondial ce va implica fiecare țară, iar 1917, anul șarpelui, va fi anul de cel mai rău augur din întreaga perioadă. El a prezis un cutremur care a avut loc în Japonia în 1923, anul porcului, Marea Depresiune mondială din 1931, anul șarpelui și începutul celui de-al doilea război mondial, 1939, anul iepurelui.

Iată alte previziuni misterioase din “Shaobing ge” care se vor petrece în zilele noastre. Trebuie să recunoaşteţi că ele sunt cutremurătoare, dar şi greu de descifrat.

“Foametea şi frigul din lume sunt ciudate, iar stâlpii Germaniei sunt purtaţi de copilul-dragon. 10.000 de straturi ale Soarelui acoperă scoarţa munţilor ancestrali. Wu Zi Ji-Chou strică totul, oamenii nu se află acasă, bandiţii foametei apar păzind plantele aromate osmanthus. Haos pentru fostul hoţ pro-occidental, nimănui nu i-a păsat de avertismentul Zhongliang, descendenții rușinii vor vedea ziua, gazele sunt transportate înapoi către cer, lipsa urechilor în mijlocul Kârgâzstanului și o Mașină făcută pentru a merge de la Vest către Est. Băiatul şi Fata cu cap roşu sângerează (…)”

Destul de bizara descrierea, insa cam lucrurile acestea ar trebui să se întâmple în zilele noastre. Cine este capabil să le descifreze…

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ