LIVIU DRAGNEA a schimbat denumirea Legii Defăimării. Ce presupune noua formă a proiectului

| 11 feb, 15:05

Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, deci "liber la criticat politicieni și oameni de afaceri", afirmă președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Câteva precizări legate de legislația referitoare la toleranță. Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor.

Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care — repet — noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare", a scris Liviu Dragnea, joi, pe Facebook. Președintele PSD precizează că "articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanței (care au efect și asupra celorlalte reglementări având același obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la libera exprimare, opinie și la informație". "Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri!

Totuși, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenței politice și a averii a fost eliminată din textul legii, așa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat", afirmă Dragnea.

El adaugă faptul că legea toleranței este complementară ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

"Articolul 2, alineatul 10 din această ordonanță stipulează că eliminarea formelor de discriminare se realizează prin prevenirea oricăror fapte de discriminare, prin instituirea unor măsuri speciale, inclusiv a unor măsuri afirmative, în vederea protecției persoanelor defavorizate care nu se bucură de egalitatea șanselor.

Legea toleranței instituie aceste măsuri pozitive pentru protejarea demnității. Astfel, cadrele didactice, ca și instituțiile din administrația publică, vor promova demnitatea umană și toleranța", afirmă Dragnea.

Liderul social-democraților explică, de asemenea, "că mijloacele de comunicare publice (Televiziunea publică, Radio România și AGERPRES) vor include programe pentru promovarea toleranței față de diferențele de grup în cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. "Legea nu instituie niciun fel de obligații pentru instituțiile private de presă și nici pentru deținătorii de conturi pe rețelele sociale online", precizează Dragnea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ