Liviu Dragnea: China este un partener privilegiat pentru România

| 25 sep, 2014

China este un partener privilegiat pentru România, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul întrevederii oficiale pe care avut-o, la Palatul Victoria, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

Liviu Dragnea a subliniat că guvernele celor două ţări au făcut, în ultima perioadă, 'paşi importanţi pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic'.

"Legăturile dintre România şi R.P.Chineză sunt legături vechi, au un caracter special. Este un parteneriat între prieteni, indiferent de schimbările politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru România. După vizita pe care am efectuat-o, în martie, la Beijing, am constatat cu plăcere intensificarea dialogului politic între cele două părţi. Apreciem, în mod deosebit, primirea călduroasă care ne-a fost rezervată la Beijing, la începutul lunii septembrie, şi nivelul de excepţie al convorbirilor pe care le-am avut. Partea română acţionează intens pentru ca rezultatele acestor contacte să contribuie la progrese reale pentru punerea în aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele părţi s-au făcut paşi importanţi pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic şi a le transforma în proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea ţării şi la crearea de locuri de muncă", a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul chinez a afirmat, la rândul său, că este bucuros să se afle în vizită în România şi a reamintit că, în cadrul întâlnirii avute cu viceprim-ministrul român în martie, la Beijing, între cei doi a avut loc o discuţie plăcută şi fructuoasă.

"Dumneavoastră aţi condus, în special, instituţiile care se ocupă de relaţiile dintre cele două ţări şi dumneavoastră aţi adus o contribuţie foarte importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, fapt pentru care dau o înaltă apreciere. (...) Şi pentru astăzi sunt dispus să facem schimb de opinii pe problemele de care sunt interesate cele două părţi'', a adăugat Zhang Gaoli.

Vicepremierul chinez a amintit şi întâlnirea avută, în această săptămână, cu premierul Victor Ponta, la New York, în contextul Adunării Generale a ONU.

La întrevederea în plenul celor două delegaţii, din partea română au participat la discuţii şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ