Liviu Dragnea consideră prematură o discuţie despre o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale în 2019

| 15 mai, 11:14

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că este prematur să discute despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din anul 2019.

"Mă gândesc că vom avea această discuţie în 2019. Părerea mea, atât cât am eu experienţă politică şi cât am învăţat eu să conduc campanii electorale, şi nu prea le-am pierdut, este că cine începe să vorbească de acum, cine îşi face planul de acum, şi de la noi din partid şi de la alte partide, inclusiv preşedintele, (...) va pierde. Cei care îşi fac planuri de acum cum să ajungă candidaţi şi cum să câştige, vă dau scris că vor pierde. Ori nu vor ajunge candidaţi, ori vor pierde. Nu aşa se face, noi ne concentrăm pe programul de guvernare. Nu vreau să folosim Guvernul, poziţii pe care le avem, ori programul de guvernare ca un mijloc pentru a convinge oamenii să luăm şi funcţia de preşedinte", a precizat Liviu Dragnea. 

Deşi a evitat să dea un răspuns cu privire la o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, Dragnea a spus că "ar fi un preşedinte român" şi şi-a exprimat convingerea că şi Klaus Iohannis este un preşedinte care "gândeşte româneşte", dar care ar trebui să fie "mai comunicativ şi mai deschis". 

Liderul PSD a spus că pentru viitoarele alegeri prezidenţiale ar dori o colaborare cu UDMR, subliniind că este important ca electoratul maghiar să susţină şi un candidat social-democrat. 

Referitor la o posibilă intrare a UDMR la guvernare, Dragnea a spus că nu a discutat acest aspect cu Călin Popescu Tăriceanu, dar a afirmat că nu ar exclude o astfel de posibilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ