Liviu Dragnea despre votul în cazul Gabriel Oprea: Nu ne opunem solicitărilor sistemului judiciar

| 28 ian, 15:49

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Sinaia, referindu-se la solicitarea DNA privindu-l pe fostul vicepremier Gabriel Oprea, că social-democrații nu se opun cererilor sistemului judiciar.

"Punctul nostru de vedere comunicat de mine prima dată a fost foarte clar. Rămânem consecvenți în a nu ne opune solicitărilor care vin din partea sistemului judiciar. Aici nu sunt noutăți", a declarat Dragnea, răspunzând unei întrebări.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială, relatează Agerpres.

Citește și:  Gabriel Oprea le cere senatorilor să-i ridice imunitatea

Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Liviu Dragnea participă la Sinaia la o ședință a senatorilor PSD, care va fi urmată de o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD.

Anterior, președintele PSD a participat la reuniunea grupului PSD din Camera Deputaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ