PSD şi-a ales preşedintele. Dragnea, 97%

| 12 oct, 09:04

După alegerile de duminică din PSD, luni se reuneşte Comitetul Executiv Naţional, unde se vor stabili funcţiile de conducere în partid, care vor fi ocupate la congresul din 18 octombrie. Liviu Dragnea a fost votat de 97% dintre pesediştii care au vota duminică.

UPDATE 15.58 Liviu Dragnea a obținut funcția de președinte al PSD la alegerile interne desfășurate duminică, fiind votat de 97% dintre colegii de partid care s-au prezentat la urne, a anunțat șeful Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache.

 

UPDATE 11.14 Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte luni, la Palatul Parlamentului, pentru a analiza rezultatele scrutinului intern de duminică în privinţa alegerii preşedintelui formaţiunii social-democrate în persoana lui Liviu Dragnea.

Membrii CExN vor stabili, totodată, structura conducerii care va fi aleasă la Congresul extraordinar din 18 octombrie. Tot luni vor începe înscrierile pentru funcţiile de preşedinte executiv, vicepreşedinţi, secretar general şi celelalte funcţii de conducere în partid.

 

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a declarat duminică seara, după scrutinul intern, că nu va avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele luate.

"Vreau să transmit un gând bun, un gând de prietenie și respect pentru fiecare membru PSD care s-a prezentat la vot astăzi (duminică — n.r.), chiar dacă a fost o zi grea, o zi cu vreme foarte urâtă, dar au arătat tuturor, mi-au arătat și mie și tuturor celorlalți colegi că pentru ei a fost importantă această acțiune, au venit încrezători la acest vot, au venit să își exprime speranța într-un nou proiect politic.

Vreau să le transmit ceva atât lor, colegilor mei de partid, pentru care le mulțumesc, cât și celor care nu sunt membri în partid și care cu câteva excepții de câteva zile își exprimă suspiciunea față de acțiunile mele și ale partidului din perioada următoare.

Vreau să îi asigur pe toți că nu voi avea nicio ezitare în a duce la capăt toate angajamentele pe care mi le-am luat în ultima perioadă, toate acțiunile de care am pomenit în ultima perioadă chiar dacă s-ar putea ca la un anumit moment unele acțiuni să producă supărare sau chiar să poată să fie dureroase pentru unii dintre noi", a spus Liviu Dragnea, după încheierea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al PSD.

El a spus că la Congresul extraordinar din 18 octombrie va spune lucrurile mai apăsat și va încerca să ia un vot de încredere pentru programul politic. "Nu voi avea nicio ezitare pentru că PSD nu trebuie și nu poate rata oportunitatea de deveni primul partid din România modern și care își construiește politicile publice printr-o consultare largă cu cetățenii și ține cont de ceea ce cetățenii în general și societatea civilă spune.

Vreau să îi asigur pe toți că și la congres voi spune lucrurile mai apăsat, mult mai bine explicabil și voi încerca să prezint congresului și să iau un vot de încredere pentru un program politic care să fie de fapt o piatră de hotar pentru următorul ciclul politic, ținând cont de tot ceea ce a fost bun în toată această perioadă în PSD, de tot ceea ce au făcut bine toți președinții PSD până astăzi, dar și de greșelile care s-au făcut în acest partid pe care trebuie să ni le asumăm cu foarte multă sinceritate și cu foarte mult curaj", a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: PSD și-a ales duminică președintele. Câţi pesedişti au votat pentru viitorul preşedinte

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 16:34
Unul din cei 3 %...
26 de ani...
de democratie ...Degeaba. Unii NU AU INVATAT NIMIC !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ