Liviu Dragnea este în vizorul Comisiei Europene. Dosarul Referendumul luat la bani mărunţi de experţi

| 08 feb, 16:30

Oficialii Uniunii Europene îl monitorizează cât se poate de atent pe ministrul Dezvoltării Regionale, liderul PSD Liviu Dragnea, în dosarul penal în care acesta este judecat de către ÎCCJ pentru posibila fraudare a Referendumului din 2012.

În ultimul Raport privind progresul înregistrat de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, dat publicității la finele lunii ianuarie, se face referire negru pe alb că printre dosarele emblematice aflate pe rolul Inaltei Curți de Casație și Justiție se număra și dosarul privind Referendumul din 2012, în care Liviu Dragnea este trimis în judecată.

Oficialii Comisiei Europene preconizează că un verdict în acest caz va fi dat până la jumătatea anului 2015.

Iată fragmentul din Raportul MCV în care este amintit dosarul privind Referendumul din 2012 în care este implicat Liviu Dragnea:

„Printre cauzele emblematice aflate pe rol, un verdict este așteptat până la jumătatea anului 2015 într-un dosar de amploare, având ca obiect suspiciunea de fraudă electorală la Referendumul din 2012, cu 78 de inculpați (3 dintre ei recunoscându-și deja vinovăția) ți aproximativ 550 de martori (în special vârstinici ale caror semnături ar fi fost falsificate). Alte dosare în curs de soluționare pe rolul Secției penale a ÎCCJ se referă la deputați, senatori, foști miniștri, un europarlamentar și magistrați (Inclusiv un fost membru judecător al CSM pus sub acuzare pentru abuz în serviciu și un fost judecător al Secției penale a ÎCCJ, acuzat de divulgare a secretelui care periclitează securitatea națională)”.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat, joi, 5 februarie, în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiției, într-un nou termen al dosarului „fraudă la Referendum”.

Dragnea a declarat că a solicitat ca premierul Victor Ponta să fie audiat ca martor, având în vedere că cererile anterioare ale președintelui PSD au fost respinse.

Citeşte şi: Reacţia lui Ponta după ce Dragnea a cerut audierea premierului în Dosarul Referendumul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ