Liviu Dragnea este singurul candidat la șefia PSD. Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost scoși din cursă

| 30 sep, 19:22

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este singurul candidat care intră în cursa pentru conducerea partidului. Comitetul Executiv Naţional, întrunit miercuri, a validat candidatura acestuia pentru postul de preşedinte al partidului şi a decis să respingă dosarele lui Şerban Nicolae şi Daniel Savu, pe motiv că nu au întrunit condiţiile din regulament.

Update. "Comisia Electorală Centrală a prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse. Domnul Șerban Nicolae și domnul Daniel Savu au fost invitați să-și expună punctele de vedere, motivațiile, argumentele, au fost și colegi care au avut intervenții. La final, s-a supus la vot propunerea comisiei, pentru că practic se solicita modificarea regulamentului. Nu au fost de acord să se modifice regulamentul. Eu și Victor Ponta am votat în continuare împotriva regulamentului, în schimb votul a decis că nu sunt acceptate cele două candidaturi", a declarat Dragnea, la finalul ședinței CExN al PSD.

El a adăugat că, "din păcate", a rămas singurul candidat, pentru că și-ar fi dorit o competiție și pentru că niciodată nu a candidat singur pentru vreo funcție.

Întrebat dacă după alegerile interne din 11 octombrie va propune o echipă de conducere cu care să lucreze, Dragnea a răspuns că nu. "După 11 octombrie voi face câteva propuneri. Nu o listă închisă sau o echipă închisă, ci câteva principii care aș vrea să fie avute în vedere de către delegații de la Congres, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă, nimeni să nu mai aibă dreptul să aibă alt punct de vedere", a menționat Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, să valideze candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului, fiind singurul candidat cu dosar complet, în timp ce candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse.

Aceștia nu aveau în dosarele de candidatură recomandări scrise din partea a minimum cinci organizații de partid, inclusiv cea din care fac parte.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, după respingerea solicitării de a primi o derogare pentru a putea candida la şefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat "un gust amar", în condiţiile în care chiar şi Liviu Dragnea părea să vrea "competiţie" în cursă.

Citește și:  Liderii PSD nu sunt de acord cu derogări pentru Șerban Nicolae și Daniel Savu

Şerban Nicolae a spus că va respecta "categoric" decizia partidului. "Cine crede că, după 25 de ani, aş face brusc un gest împotriva partidului se înşeală. E adevărat că mi-a rămas un gust amar pentru că rămân la părerea că erau lucruri de discutat şi analizat. Chiar domnul Dragnea mi-a făcut impresia că ar fi vrut să existe competiţie, că ar fi vrut să existe mai mulţi competitori. N-a reuşit să fie suficient de convingător. Din acest punct de vedere, suntem în aceeaşi situaţie", a spus senatorul, conform RomâniaTV.net.

Întrebat dacă îl va vota pe Liviu Dragnea, fiind unicul candidat, Şerban Nicolae a spus că, inclusiv în actualele condiţii, există "mai multe opţiuni", dar nu vrea să spună încă în ce mod se va comporta la vot. "Nu cred că există o situaţie foarte convingătoare să constaţi că dintr-un partid de jumătate de milion de membri doar o persoană poate îndeplini aceste criterii", a mai spus senatorul Şerban Nicolae. Acesta a precizat că nu va candida pentru alte funcţii la Congres.

La terminarea ședinței, Daniel Savu a declarat că se va pregăti mai bine pentru următorul Congres, iar acum se va concentra pe câştigarea primăriei Ploieşti pentru PSD. "S-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Am înţeles că pentru următorul Congres trebuie să mă pregătesc mai bine. Mă voi pregăti mult mai bine pentru următorul Congres, ştiu ce am de făcut", a spus Daniel Savu.

Mai mult, Daniel Savu a spus că, în condiţiile în care în cursă a mai rămas doar Liviu Dragnea, îl va susţine pe acesta în cursa internă şi nu îşi va anula votul.

Tag-uri: liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ