Liviu Dragnea, întâlnire cu premierul israelian la Ierusalim. Ce au discutat cei doi

| 20 ian, 11:23

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit marți seara, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului, ocazie cu care cei doi au discutat despre posibilitățile de colaborare și extindere a relațiilor bilaterale, dar și despre problema terorismului.

Liderul social-democrat, care se află, începând de miercuri, într-o vizită oficială în Israel, a discutat timp de o oră și jumătate cu premierul Netanyahu și i-a transmis că țara noastră va oferi sprijin pentru ca relația cu Uniunea Europeană ''să rămână una echilibrată, în interesul tuturor'', amintind, în context, eforturile europarlamentarilor PSD români, în această direcție.

''Președintele PSD a transmis premierului israelian că regretă să vadă că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de securitate, subliniind că a fost impresionat de tragedia mamei ucise în fața propriilor copii. Liviu Dragnea a transmis condoleanțe și sincerul său regret, precum și responsabilitatea tuturor politicienilor de a lupta împotriva terorismului de orice fel'', se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Dragnea a vorbit despre contribuția României la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate în privința Israelului. "Considerăm că nu este corectă o condiționare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetării produselor din teritoriile palestiniene", a declarat Liviu Dragnea.

În timpul discuțiilor, prim-ministrul israelian a apreciat implicarea liderului social-democrat în consolidarea și refacerea sinagogilor din România, în perioada în care a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale. El și-a exprimat aprecierea pentru faptul că în timpul Guvernului PSD, din care a făcut parte, a fost implementată legislația privind acordarea pensiilor de urmaș victimelor Holocaustului și pentru munca forțată.

Totodată, Netanyahu a promis ajutor pentru găsirea unor specialiști și companii care să sprijine realizarea Planului Național Cadastral, afirmând că finalizarea acestui proiect va putea fi calificată ca o "revoluție economică".

''Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilități de colaborare și extindere a relațiilor bilaterale. Concret, există interes pentru extinderea proiectelor comune în: agricultură, cercetare, sănătate, securitate cibernetică. În acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD. În plus, colaborarea în privința atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorința de a lansa o cooperare în care Israelul să devină parte în proiectele naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind: infrastructură urbană și de transport'', adaugă sursa citată.

Președintele PSD l-a invitat în România pe premierul israelian, care a fost plăcut surprins de această idee și a promis că va da curs invitației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ