Liviu Dragnea: Inundaţiile nu ar fi provocat atâtea pagube dacă Apele Române ar fi luat măsuri

| 16 sep, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a cerut, marţi, primarului comunei Eşelniţa, Ioan Ciuru, să efectueze în regim de urgenţă o evaluare a pagubelor produse de inundaţiile din perioada 14-15 septembrie.

El a declarat că vor fi sprijiniţi cetăţenii ale căror gospodării au avut de suferit de pe urma apelor revărsate de pe versanţi şi din albia pârâului Eşelniţa, care 'nu ar fi provocat atâtea pagube dacă cei de la Apele Române ar fi monitorizat-o şi ar fi îndepărtat la timp obstacolele vegetale'.

'Cu siguranţă vom identifica resurse financiare pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Zona trebuie în continuare supravegheată pentru a nu se mai înregistra alte pierderi de vieţi omeneşti. Este păcat că două persoane sunt date dispărute. Trebuie să descoperim ce anume s-a întâmplat cu ele', a precizat Dragnea. De asemenea, Dragnea a solicitat 'urgentarea lucrărilor de refacere a celor două poduri distruse de pe drumul naţional 57, care asigură legătura cu celelalte localităţi din Clisura Dunării'.

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat marţi că 11 persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Orşova şi Eşelniţa din cauza inundaţiilor şi că se continuă căutarea celor două persoane dispărute în cursul zilei de luni.

'Au fost evacuate preventiv 11 persoane din localităţile Orşova şi Eşelniţa. Se continuă operaţiunile de căutare a celor două persoane care au dispărut în cursul zilei de ieri din localitatea Eşelniţa. Şapte locuinţe au fost distruse, iar două sunt în pericol de prăbuşire. Patru locuinţe din Eşelniţa şi două din Orşova au fost avariate, cinci obiective social economice din Orşova au fost inundate - Direcţia de finanţe, Cantina socială, Judecătoria şi Oficiul de cadastru', a anunţat Oprea, în judeţul Mehedinţi, unde se află împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea pentru a evalua pagubele provocate de inundaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ