Liviu Dragnea le-a pus GÂND RĂU baronilor. Ce măsuri DURE vrea să ia PSD-ul

| 10 dec, 2014

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a venit cu o serie de propuneri care anunţă sfârşitul baronilor.

O primă propunere a lui Liviu Dragnea este ca, cel puțin la PSD, președintele Consiliului Județean să nu mai fie și liderul organizației județene.

”Voi face o propunere ca, cel puțin la noi la PSD, să nu mai fie președinte CJ și, în același timp, președinte de filială județeană. Să despărțim funcția de administrativă, de funcția politică”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

A doua propunere a lui Dragnea vizează tăierea de la rădăcină a forței baronilor.

”Trebuie să stabilim prin lege ca președintele CJ să nu mai fie ordonator principal de credite. Trebuie să mai fie un administrator public.

Ideea este ca președintele de CJ să nu mai acumuleze atât de multe atribuții, să nu mai acumuleze atât de multă putere, reală sau imaginară.

Mai mult de 70% dintre cei care sunt în deconcentrate sunt din vechea guvernare și toți colegii noștri strigau că acești șefi de deconcentrate făceau campanie cu mașinile instituției.

Dacă un președinte de CJ nu mai este ordonator principal de credite, nu mai are atât de multă putere, atunci nu mai există tentații. Nu știu de unde vin tentațiile, nu judec eu dosare, dar vedem în fiecare zi aceste lucruri.

Trebuie să facem o analiză foarte serioasă pentru a vedea ce s-a întâmplat în județe și trebuie să facem această analiză cât mai rapid, cel târziu în februarie”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea susține că trebuie adoptat un proiect de lege prin care primarii să aibă dreptul la cel mult două mandate.

”De asemenea, este un subiect care trebuie să dezbătut puțin: numărul de mandate la primari. Trebuie să ne gândim cu toții. Dacă din 2016 începem să gândim două mandate maxim la primari, ar fi un lucru bun.

Toată lumea e îngrozită, nimeni nu mai vrea să semneze, ori nu putem să stăm așa.

Există posibilitatea ca în orașele, nu neapărat în cele mari, să se facă tot felul de legături, care sunt periculoase. Nu știu cum, dar viața ne arată că așa se întâmplă”, a mai precizat Dragnea.

Tag-uri: baroni, liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
Adam
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ